ZE ZIJN GEVONDEN!

door | jul 21, 2019 | BLOG, Festival, evenement, concert, nieuws

Vorige week plaatste ik een foto van 2006 met de vraag wie de man en het kind op deze foto zijn. De oproep is veelvuldig gedeeld en ook de landelijke media nam de vraag over.

Na de publicatie in het AD wezen alle vingers naar Deena en haar vader Rob. De foto hadden ze nooit eerder gezien en ze waren blij verrast met deze herinnering aan het reizende festival. Deena was viereneenhalf toen ik de foto maakte.

“De Parade van 2006 was voor mij de eerste keer. Wij waren er als gezin heen gegaan. We begonnen ’s middags met de kinderparade en bleven tot de avond. We bezochten zoveel mogelijk voorstellingen. Daarna hebben we vaker de Parade bezocht. We vinden het erg leuk om andere festivals te bezoeken. We zijn al een paar keer naar het North Sea Jazzfestival geweest. Pinkpop hebben wij ook bezocht.

 

Deena en haar vader Rob tijdens Pinkpop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Parade was voor mijn vader niet de eerste keer. Hij kwam vroeger altijd samen met zijn vrienden om af te spreken voor een drankje en te genieten van het festival. In die tijd heeft de Parade nog verschillende namen gehad waaronder Boulevards of Broken Dreams en Theater Fantastico. Dit vond toen nog plaats op het terrein bij de watertoren in Kralingen. Optredens van toen waren Jim van de Wouden van Orkater en ook Theo en Thea waren erg leuk. Doordat ik van kleins af aan ben meegenomen naar de leuke festivals, zoals de Parade, ben ik erg enthousiast geworden om allerlei festivals, concerten en musea te bezoeken.”

Na zo’n enthousiaste reactie ga ik natuurlijk zoeken naar meer foto’s van deze Paradedag in 2006 want nu we weten wie er op de foto staan zijn er misschien nog wel meer foto’s waar ze op staan. Ook de Rotterdamse Zomerzondagen werden veelvuldig bezocht door de familie en laat ik nu vele jaren lang deze mooie festivaldagen gefotografeerd heb dus wie weet kom ik ze nog meer tegen……

Zo’n zoektocht is erg leuk vooral als er meer mensen mee gaan doen want een zoektocht is natuurlijk altijd spannend. Dank aan alle zoekers en iedereen die het bericht gedeeld heeft. Zo zijn er nog heel veel foto’s van mensen tijdens festivals, op straat of bij andere festiviteiten. Ik ga meer foto’s selecteren en kijken of we de mensen op de foto’s terug kunnen vinden en ze blij kunnen maken met de foto.

 Op Instagram zijn deze foto’s vanaf nu te vinden onder de naam ” OFF ALL PLACES “.

 

 

 

Op de nieuwe foto staat een hond die verkoeling krijgt van een jonge vrouw. Ken je de hond of de vrouw? Ik maakte deze foto in 2005 in het park onder de Euromast in Rotterdam op een mooie zondag tijdens het het festival de Zomerzondagen. Laat het me weten en ze krijgen de originele foto thuis gestuurd. Zoek je mee?

 

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...