JAAP REEDIJK BIO

JAAP REEDIJK schildert, fotografeert en fantaseert….

jaap reedijkVanaf 1982 werkzaam als beeldend kunstenaar / fotograaf.

Theaterfotografie: Jaap is één van de meest bekeken theater en muziekfotografen.
Hij werkt in opdracht voor diverse managements, theaters, musici en theatermakers.
Foto’s worden wereldwijd gepubliceerd en gebruikt voor PR, boeken, cd-dvd, affiches en illustraties en diverse kunst en theaterproducties. Het fotowerk van Reedijk is nadrukkelijk aanwezig in veel theaters. Zowel als expositie aan de wand alsmede complete fotowanden. Naast de muziek en theaterfotografie neemt de fotografie in zijn vrije werk, naast het schilderen en ontwerpen, ook een belangrijke plaats in.

De schilderijen en tekeningen van Jaap Reedijk hebben een abstracte opbouw maar altijd herkenbare figuratieve elementen die het kunstwerk een geheel eigen karakter geven. Het is moeilijk om het werk in een bepaald hokje te zetten. De beeldtaal van Reedijk is altijd en overal herkenbaar. Een zweem nostalgie, mystiek, verborgen details en verwondering zijn de basiselementen voor de werken die veel ruimte open laten voor de eigen inbreng van de kijker zowel in de schilderijen, foto’s alsmede de monumentale sculpturen.

Werk van Jaap Reedijk bevindt zich in particuliere verzamelingen en in diverse bedrijfs en overheidscollecties.
In de Middelharnis staat het “Boomsma monument” van Reedijk en monumentale koffers op het havenhoofd.  Sommelsdijk heeft , in de haven, een groot cortenstalen schip liggen en een , als kunstwerk in ere hersteld, weeghuisje staan op de kaai. In Dirksland op Goeree-Overflakkee  staat de nooddijk met twee stalen kunstprojecten van Reedijk. In Battenoord staan staken kunstwerken als herdenkingspanelen aan de ramp als onderdeel van het project Ooggetuigen waar Reedijk aan meewerkte.

De kunstenaar werkt vanuit zijn atelier/studio in Sommelsdijk en verhuurt, naast de verkoop, zijn werk via de eigen kunstuitleen van zijn galerie.

ATELIER/STUDIO JAAP REEDIJK
Oostdijk 63 3245 AS
Sommelsdijk The Netherlands
06 13933417
jaap@jaapreedijk.com
www.jaapreedijk.com

Jaap is lid van KunstPlus, de vereniging die een platform biedt aan professionele kunstenaars om zich op Goeree-Overflakkee te presenteren en te exposeren. In de video ziet u de andere deelnemende kunstenaars.