WENDE LIVE DVD/CD

door | okt 21, 2011 | BLOG, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

Wende 2 minuten voor aanvang live in Carré. foto Jaap Reedijk

Deze week zijn er een 4 nieuwe dvd’s en cd’s uitgekomen waar Jaap de fotografie voor verzorgd heeft.

Vanaf vandaag is de live dvd/cd te koop met de registratie van het concert van Wende in Carré. De dvd is de eerste release op het eigen label van Wende: Tathata Music.

De show werd op 29 november 2010 in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré in Amsterdam opgenomen. Centraal staan de liedjes van Wende’s laatste, voor het eerst Engelstalige, album ‘No.9’: dit album behaalde de gouden status (meer dan 25.000 verkochte exemplaren) en werd bekroond met een Gouden Harp.

Wende live in Carre foto Jaap Reedijk

De dvd bevat veel bonusmateriaal waaronder een backstage filmpje. Daarnaast is een bonus cd van de voorstelling toegevoegd, met nummers die niet eerder op een cd verschenen.

Wende live in Carre foto Jaap Reedijk

WENDE live in Carre foto Jaap Reedijk

WENDE sloot 2010 af met een theatertour langs de grote zalen in Nederland die eindigde met twee uitverkochte avonden in Carré.

De wervelende show is een indrukwekkende combinatie van muziek en theater. Elektronische sounds gaan hand in hand met een klassiek strijkerensemble, spectaculaire beats gaan moeiteloos over in ingetogen breekbare liedjes.

Wende live in Carre foto Jaap Reedijk

Wende live in Carre foto Jaap Reedijk

httpv://youtu.be/sRsT8GATtAg

httpv://youtu.be/WjQPBMdJV7A

Ter presentatie van de DVD ‘CARRÉ’ geeft WENDE op 22 oktober een Late Night Lezing in Koninklijk Theater Carré. Deze lezing zal om 23.30 uur starten en in het teken van “dromen” staan.

Hiervoor nodigt zij een aantal bijzondere gasten uit zoals o.a. Guus Kuijer, (schrijver), Jan Jaap van der Wal (stand-upcomedian, cabaretier) en Rutger Engels (hoogleraar Ontwikkelingspsychopathologie). Vanuit hun eigen visie zullen zij hun licht werpen op het onderwerp.

Kaartverkoop: klik hier De foto’s van het Carré optreden staan hier.

 

Wende live in Carre foto Jaap Reedijk

Theater Carre foto Jaap Reedijk

Recensie dvd/cd ‘Carre’ in HP/de Tijd
21 oktober 2011
Of je het nou lef, ambitie, geldingsdrang of passie noemt-de carrieremove die Wende Snijders maakte, zal de annalen ingaan als een van de zeldzame marakels in de Nederlands muziekgeschiedenis. Sinds ze in 2001 het Concours de la Chanson van de Alliance Francaise won, ontwikkelde ze zich tot een chansonniere wier weg naar de top werd geplaveid met goud, platina en praktisch alle prijzen die Nederland rijk is.
Maar in 2009 produceerde ze een donderslag bij heldere hemel: op haar album No. 9 zong ze louter zelf geschreven Engelstalig repertoire, dat ze tijdens een clubtour langs de vaderlandse rocktempels snoeihard ten gehore bracht.
Dezelfde nummers zong ze met het orkest Amsterdam Sinfonietta, en daarna in een theatrale onewomanshow. Die drie elementen moesten, zo luidde het masterplan, in een reeks voorstellingen in Carre samenvallen en, zo zien we op de dvd Carre, dat deden ze! In de orkestbak op het podium smelten orkest en rockband samen tot een groot, stomend monster. Maar het is Wende zelf die ongenaakbaar heerst op het podium. Wat een stem, wat een songs, wat een vrouw! Maar bovenal die obsessieve passie voor het theatrale, die deze avond in Carre tot een van de meest verbijsterende shows maakt die ooit in de Nederlandse theaters te zien zijn geweest.
*****
geschreven door Ruud Meijer

 

 

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...

Nog wat tijd met Jan Rot

Nog wat tijd met Jan Rot

"Ik heb geen beste dag vandaag Jaap. Nul energie. De kop is goed, de wil is er maar de energie is er gewoon niet."  Ik ben op pad met Jan Rot. We gaan al heel veel jaren gelijk op maar vandaag zit ik er echt dicht boven op. Van het grote Carré, het broeierige Paradiso...

JANNEKE JAGER podiumdier

JANNEKE JAGER podiumdier

De gedrevenheid van de mensen waar ik mee werk is een van de eerste zaken die mij altijd opvallen. Ik hou van theatermakers die er helemaal voor gaan. Die hun idealen altijd in het hoofd mee dragen en er, op welke manier dan ook, wel komen. Ik zeg altijd "is het niet...