WENDE LIVE DVD/CD

door | okt 21, 2011 | BLOG, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

Wende 2 minuten voor aanvang live in Carré. foto Jaap Reedijk

Deze week zijn er een 4 nieuwe dvd’s en cd’s uitgekomen waar Jaap de fotografie voor verzorgd heeft.

Vanaf vandaag is de live dvd/cd te koop met de registratie van het concert van Wende in Carré. De dvd is de eerste release op het eigen label van Wende: Tathata Music.

De show werd op 29 november 2010 in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré in Amsterdam opgenomen. Centraal staan de liedjes van Wende’s laatste, voor het eerst Engelstalige, album ‘No.9’: dit album behaalde de gouden status (meer dan 25.000 verkochte exemplaren) en werd bekroond met een Gouden Harp.

Wende live in Carre foto Jaap Reedijk

De dvd bevat veel bonusmateriaal waaronder een backstage filmpje. Daarnaast is een bonus cd van de voorstelling toegevoegd, met nummers die niet eerder op een cd verschenen.

Wende live in Carre foto Jaap Reedijk

WENDE live in Carre foto Jaap Reedijk

WENDE sloot 2010 af met een theatertour langs de grote zalen in Nederland die eindigde met twee uitverkochte avonden in Carré.

De wervelende show is een indrukwekkende combinatie van muziek en theater. Elektronische sounds gaan hand in hand met een klassiek strijkerensemble, spectaculaire beats gaan moeiteloos over in ingetogen breekbare liedjes.

Wende live in Carre foto Jaap Reedijk

Wende live in Carre foto Jaap Reedijk

httpv://youtu.be/sRsT8GATtAg

httpv://youtu.be/WjQPBMdJV7A

Ter presentatie van de DVD ‘CARRÉ’ geeft WENDE op 22 oktober een Late Night Lezing in Koninklijk Theater Carré. Deze lezing zal om 23.30 uur starten en in het teken van “dromen” staan.

Hiervoor nodigt zij een aantal bijzondere gasten uit zoals o.a. Guus Kuijer, (schrijver), Jan Jaap van der Wal (stand-upcomedian, cabaretier) en Rutger Engels (hoogleraar Ontwikkelingspsychopathologie). Vanuit hun eigen visie zullen zij hun licht werpen op het onderwerp.

Kaartverkoop: klik hier De foto’s van het Carré optreden staan hier.

 

Wende live in Carre foto Jaap Reedijk

Theater Carre foto Jaap Reedijk

Recensie dvd/cd ‘Carre’ in HP/de Tijd
21 oktober 2011
Of je het nou lef, ambitie, geldingsdrang of passie noemt-de carrieremove die Wende Snijders maakte, zal de annalen ingaan als een van de zeldzame marakels in de Nederlands muziekgeschiedenis. Sinds ze in 2001 het Concours de la Chanson van de Alliance Francaise won, ontwikkelde ze zich tot een chansonniere wier weg naar de top werd geplaveid met goud, platina en praktisch alle prijzen die Nederland rijk is.
Maar in 2009 produceerde ze een donderslag bij heldere hemel: op haar album No. 9 zong ze louter zelf geschreven Engelstalig repertoire, dat ze tijdens een clubtour langs de vaderlandse rocktempels snoeihard ten gehore bracht.
Dezelfde nummers zong ze met het orkest Amsterdam Sinfonietta, en daarna in een theatrale onewomanshow. Die drie elementen moesten, zo luidde het masterplan, in een reeks voorstellingen in Carre samenvallen en, zo zien we op de dvd Carre, dat deden ze! In de orkestbak op het podium smelten orkest en rockband samen tot een groot, stomend monster. Maar het is Wende zelf die ongenaakbaar heerst op het podium. Wat een stem, wat een songs, wat een vrouw! Maar bovenal die obsessieve passie voor het theatrale, die deze avond in Carre tot een van de meest verbijsterende shows maakt die ooit in de Nederlandse theaters te zien zijn geweest.
*****
geschreven door Ruud Meijer

 

 

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...