Er zijn optredens die blijven hangen. Dan is fotograferen even geen baan meer en besef je weer welk fijn werk je hebt….

vrienten_kooymans_de_groot_foto_jaap_reedijk-5330-2

Ik heb Boudewijn al veel gefotografeerd. Mocht de hoesfoto leveren voor de laatste cd en mijn foto’s zijn  al vele keren zijns persfoto’s geweest en toch….. het is wel Boudewijn de Groot hé? De man die ik in mijn pubertijd letterlijk mee zong en de rest van mijn leven mee draag. Toen ik bij hem thuis was om te fotograferen liep daar de hele dag die slungelige 15 jarige jongen uit Klaaswaal die alles kende van de mysterieuze zanger. Nu was hij plotseling zijn fotograaf….

vreemde kostganger vrienten_kooymans_de_groot_foto_jaap_reedijk-5009

Al jaren fotografeer ik voor Doe Maar en maak de mannen zowel op de bühne als backstage mee. Dan besef je hoe legendarisch deze mannen zijn. Als je om middernacht gebeld wordt om nog even de foto’s door te nemen dan besef je dat je een klein onderdeel mag zijn van iets bijzonders. Tenminste zo voel ik dat wel. Ik kan er niets aan doen. Bij dit optreden van de “Vreemde Kostgangers” zie ik een Henny Vrienten die het zo naar zijn zin heeft, zo ontspannen en helemaal op zijn plaats is tussen deze twee andere grootheden. Henny Vrienten die vooral laat zien hoeveel plezier je kunt hebben als je een groot muzikant bent.

vrienten_kooymans_de_groot_foto_jaap_reedijk-5011

De andere grootheid maakte ik vroeger al mee toen er nog een S achter zijn bandje stond. Een lust om te horen en zo’n aardige man die eigenlijk helemaal niets veranderd is en met de Golden Earring gewoon dezelfde George Kooymans gebleven is. Die zo’n mooi randje om zijn Nederlandse teksten heeft en die zijn gitaarspel tot op mijn botten laat doorklinken.

vrienten_kooymans_de_groot_foto_jaap_reedijk-5316-2

Daar loop ik dan tussen met mijn camera. Daar zit ik backstage voetbal mee te kijken. Daar schiet ik kleedkamerfoto’s mee. Dat zijn de mannen die me een goede reis wensen  als ik naar huis ga. Mijn helden uit m’n jeugd die nu nog steeds in mijn leven staan. Dan heb je een mooi leven….

Binnenkort de cd…….

Klik HIER voor de speeldata.

vrienten_kooymans_de_groot_foto_jaap_reedijk-5111-2

vrienten_kooymans_de_groot_foto_jaap_reedijk-5232-3 vrienten_kooymans_de_groot_foto_jaap_reedijk-5233 vrienten_kooymans_de_groot_foto_jaap_reedijk-5419-2-2

vrienten_kooymans_de_groot_foto_jaap_reedijk-5145-2-2

vrienten_kooymans_de_groot_foto_jaap_reedijk-5199-2

vrienten_kooymans_de_groot_foto_jaap_reedijk-5327-2

vrienten_kooymans_de_groot_foto_jaap_reedijk-5203-2

vrienten_kooymans_de_groot_foto_jaap_reedijk-5420-3