Ik zie en hoor veel in de theaters. Gemiddeld zo’n 4 dagen in de week fotograferen op en rond de podia levert een enorme muzikale bagage op. Doordat je toch wel geconcentreerd naar dat ene mooie beeld zoekt mis je best veel. Wat blijft hangen is dan ook altijd goed of gewoon “baggerslecht”. Dit weekend fotografeerde ik ESTHER GROENENBERG en haar band. Zij brachten een voorstelling rond het album “Tapestry” van Carole King.

Kijk…. dit blijft hangen want dit zijn de pareltjes in de muziek. Niet alleen is het album een klassieker die nog steeds prominent in mijn verzameling staat maar de uitvoering die deze muzikanten er aan gaven was meesterlijk.

Je moet wel een hele goede muzikant zijn om dit zo te brengen en eigenlijk zijn daar ook geen twijfels over. Esther ademt helemaal muziek en dan de muzikanten…… Dirk Schreuders en Bauke Bakker kennen we van veel andere projecten waaronder BERTOLF en zeker niet te vergeten HER MAJESTY. Zaterdag hoorde ik ze op de radio met de aankondiging dat dit toch wel de top van de Nederlandse muzikanten is. En dat vind ik ook. Bas Schouten hoorde ik deze middag voor het eerst. Naast voortreffelijk gitaarspel heeft deze muzikant een prachtige stem in huis die er, naar mijn mening, best breder ingezet had mogen worden. Bas zingt James Taylor. Haarzuiver en met je ogen dicht is het net alsof…

Ik hoop altijd op een voorstelling met een soort Greatest Hits uit de 60 en 70’s. Nou, eigenlijk was dit het wel. Het gehele album Tapestry kwam voorbij en zeker met de toegevoegde wetenswaardigheden en uitstapjes naar andere muzikanten werd dit ook een Greatest Hits voorstelling. Opmerkelijk was zeker het publiek zelf. Natuurlijk zitten daar de leeftijdsgenoten die, soms met de ogen dicht, alles mee kunnen zingen maar de nieuwe generatie was ook goed vertegenwoordigd in het Haagse Dakota theater. Dat deed me goed want deze muziek blijft eigenlijk altijd.

In januari krijgt deze voorstelling een vervolg en ik kan het je zeker aanbevelen. Het is geen recensie, anders had ik er ***** op geplakt maar een enthousiaste waarneming van uw fotograaf die zich er op betrapte dat hij dit eigenlijk gewoon de lekkerste muziek vindt.

Oja…. als je toch nog iets moois wilt zien kijk dan HIER naar de geweldige uitvoering die Aretha Franklin (You Make Me Feel Like) A Natural Woman  bracht voor Carole King tijdens the Kennedy Center Honors 2015.

Speellijst Esther Groenenberg en band.

TAPESTRY door Carole King (de hele lp)

CAROLE KING & JAMES TAYLOR ‘You’ve got a friend’