SJEF VAN OEKEL BELT M’N MOEDER…..

door | aug 26, 2012 | BLOG

De jeugdsocieteit heette ‘Locomotion”.

Genoemd naar een hit van Little Eve maar ook naar een Volendamse band uit de jaren 70. Door mijn contacten in de muziekwereld mocht ik zo af en toe de kas benutten om er leuke activiteiten van te organiseren. Sjef van oekel boekte grote successen op tv en was elke week wel spraakmakend bezig. Dus het voorstel om een avond met Van Oekel te organiseren werd erg enthousiast ontvangen en met dat kleine beetje vriendjespolitiek kon ik Van Oekel voor een mooie prijs naar Klaaswaal lokken.

Nu  was het zo dat hij erg inspeelde op de plaatselijke actualiteiten. Weken van te voren had ik al contact met Ellen die alles regelde rond Van Oekel. Ik moest dus de laatste nieuwtjes uit het dorp maar ook de roddels uit de societeit (pubers onder elkaar) doorspelen naar  de tekstschrijver. Niemand wist wat er zou komen behalve ik. Erg leuk. Binnenpret.

Heel Nederland genoot van zijn programma’s als “Waldolala” (pardon reeds….) behalve mijn moeder. Wat had zij een ongelofelijke grote hekel aan die man. Mijn moeder was er geen van scheldpartijen of kwaadsprekerij maar ze kon je ondubbelzinnig uitleggen waarom die man niet deugde. Vieze vent met z’n vette haar.
Het feit dat haar zoon nu uitgerekend die man naar Klaaswaal wilde halen voor een gezellige avond was onbegrijpelijk.
Volgens mij was de hele familie op de hoogte van de misstap van haar jongste zoon.

Ik kwam zaterdag ‘s middags terug van de voetbal. S.S.S. had uitgespeeld en ik was er met m’n vader naar toe gereden.
Gewonnen dus enthousiaste verhalen bij binnenkomst. “Vanmiddag had ik toch zoiets leuks” zei m’n moeder. “Belde er een man voor jou. Een hele aardige man.
Ik denk wel dat ik een half uur met hem aan de telefoon gehangen heb. Hij wist waar de Jacob Catsstraat in Den Haag was en hij kende daar zelfs de winkel van Ome Jan.
Hij vertelde dat hij ook bij de operette gezongen had naast zijn vak als kapper.” (mijn ouders zongen ook in een koor)
Ik vermoedde wie de beller was en ging nog eens uitgebreid verder vragen. M’n moeder vertelde zo enthousiast over die bijzonder aardige en vooral beleefde heer aan de telefoon dat mijn vader zelfs even zijn lange wenkbrauwen fronste.

“Heette die man soms Brouwers ?” vroeg ik voorzichtig.
“Dolf Brouwers?”
Ja, dat is ‘m kraaide m’n moeder. Z’n voornaam zei ie niet maar het was Brouwers. ” Ma, je hebt een half uur met Sjef van Oekel zitten kletsen…..”Mijn moeder kon best wel eens stil zijn maar zo stil als toen….

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...