SJEF VAN OEKEL BELT M’N MOEDER…..

door | aug 26, 2012 | BLOG

De jeugdsocieteit heette ‘Locomotion”.

Genoemd naar een hit van Little Eve maar ook naar een Volendamse band uit de jaren 70. Door mijn contacten in de muziekwereld mocht ik zo af en toe de kas benutten om er leuke activiteiten van te organiseren. Sjef van oekel boekte grote successen op tv en was elke week wel spraakmakend bezig. Dus het voorstel om een avond met Van Oekel te organiseren werd erg enthousiast ontvangen en met dat kleine beetje vriendjespolitiek kon ik Van Oekel voor een mooie prijs naar Klaaswaal lokken.

Nu  was het zo dat hij erg inspeelde op de plaatselijke actualiteiten. Weken van te voren had ik al contact met Ellen die alles regelde rond Van Oekel. Ik moest dus de laatste nieuwtjes uit het dorp maar ook de roddels uit de societeit (pubers onder elkaar) doorspelen naar  de tekstschrijver. Niemand wist wat er zou komen behalve ik. Erg leuk. Binnenpret.

Heel Nederland genoot van zijn programma’s als “Waldolala” (pardon reeds….) behalve mijn moeder. Wat had zij een ongelofelijke grote hekel aan die man. Mijn moeder was er geen van scheldpartijen of kwaadsprekerij maar ze kon je ondubbelzinnig uitleggen waarom die man niet deugde. Vieze vent met z’n vette haar.
Het feit dat haar zoon nu uitgerekend die man naar Klaaswaal wilde halen voor een gezellige avond was onbegrijpelijk.
Volgens mij was de hele familie op de hoogte van de misstap van haar jongste zoon.

Ik kwam zaterdag ‘s middags terug van de voetbal. S.S.S. had uitgespeeld en ik was er met m’n vader naar toe gereden.
Gewonnen dus enthousiaste verhalen bij binnenkomst. “Vanmiddag had ik toch zoiets leuks” zei m’n moeder. “Belde er een man voor jou. Een hele aardige man.
Ik denk wel dat ik een half uur met hem aan de telefoon gehangen heb. Hij wist waar de Jacob Catsstraat in Den Haag was en hij kende daar zelfs de winkel van Ome Jan.
Hij vertelde dat hij ook bij de operette gezongen had naast zijn vak als kapper.” (mijn ouders zongen ook in een koor)
Ik vermoedde wie de beller was en ging nog eens uitgebreid verder vragen. M’n moeder vertelde zo enthousiast over die bijzonder aardige en vooral beleefde heer aan de telefoon dat mijn vader zelfs even zijn lange wenkbrauwen fronste.

“Heette die man soms Brouwers ?” vroeg ik voorzichtig.
“Dolf Brouwers?”
Ja, dat is ‘m kraaide m’n moeder. Z’n voornaam zei ie niet maar het was Brouwers. ” Ma, je hebt een half uur met Sjef van Oekel zitten kletsen…..”Mijn moeder kon best wel eens stil zijn maar zo stil als toen….

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...

Nog wat tijd met Jan Rot

Nog wat tijd met Jan Rot

"Ik heb geen beste dag vandaag Jaap. Nul energie. De kop is goed, de wil is er maar de energie is er gewoon niet."  Ik ben op pad met Jan Rot. We gaan al heel veel jaren gelijk op maar vandaag zit ik er echt dicht boven op. Van het grote Carré, het broeierige Paradiso...

JANNEKE JAGER podiumdier

JANNEKE JAGER podiumdier

De gedrevenheid van de mensen waar ik mee werk is een van de eerste zaken die mij altijd opvallen. Ik hou van theatermakers die er helemaal voor gaan. Die hun idealen altijd in het hoofd mee dragen en er, op welke manier dan ook, wel komen. Ik zeg altijd "is het niet...