SCHILDERIJ GEZOCHT

door | feb 26, 2016 | BLOG, SCHILDERIJEN

schilderij gezocht vr_26-02_jaap_reedijk

Ik ben een schilderij kwijt en wil dit graag terug.

Gisteren plaatste ik een foto op Facebook, Instagram en Twitter met de vraag om uit te kijken naar een schilderij. Intussen is dit (nu al weer achterhaald natuurlijk) meer dan 1500 keer gedeeld maar de gouden tip zit er nog niet tussen.

In mei 2005 kreeg ik in de galerie bezoek van een mevrouw Rensink. Ik schatte haar ergens half 20. Ze had bij familie een schilderij gezien en wilde ook graag via de kunstuitleen zoiets hebben. Fijn natuurlijk. De keuze was gevallen op het schilderij met een meisje. Alleen onder een mooie blauwe lucht. 120×120 cm. Dit is een aardig formaat en het was nog maar de vraag of het in de auto zou passen. Het was een beetje schuiven maar het lukte. Ik zie me nog lopen met dit houten paneel. Ik had nog geen titel voor het werk. Het was nog nieuw en net opgedroogd. Ze vond het zo erg op haar nichtje Lisa lijken dus ik besloot ter plekke dat dit schilderij dan ook maar deze titel moest krijgen. Meestal heb ik mijn titels al klaar voordat een schilderij gereed is maar ach….. doe eens gek. Ze vond het geweldig en ik werd overladen met complimenten en bedankjes.

Per maand zou ze € 21,00 betalen. Dit bedrag wordt ook gelijk gespaard via mijn eigen kunstuitleen en alle gespaarde bedragen kunnen dan aan het eind van de rit besteed worden. Dat hoefde niet perse aan dit schilderij maar voor het totale bedrag (€ 2,100,00) mocht ze dan ook wat anders kiezen. Geen probleem. Dat was altijd goed gegaan.

Betalingen gingen goed maar na 4 maanden kwamen de automatische incasso’s terug en kreeg ik nergens een reactie op. Zoiets laat je dan even liggen maar na een paar weken kwam weer alles terug en sindsdien is deze mevrouw Rensink van de aardbodem verdwenen. Het schilderij dus ook. Telefoon is niet meer in gebruik. Brieven en mailberichten komen terug. En dan?

Dan weet je het even niet meer. Je gaat verder zoeken. Indertijd via Hyves gezocht, Facebook en Google maar veel verder ben ik nog niet gekomen.

Een incassobureau? Nooit eerder gedaan en eigenlijk wilde ik dit ook niet dus dan laat je het maar weer liggen onder de noemer “nog uit te zoeken”.

Toch blijft dit sluimeren. Volgende maand verhuist de galerie naar een nieuw mooi en groot pand. Een paar honderd meter verderop, aan de Oostdijk 63, in Sommelsdijk wil ik mijn werk gaan tonen in combinatie met 19TOEN. Beneden de vintage en woonaccessoires van 19TOEN en de gehele bovenverdieping voor de kunst.

Ik vind dat een mooi moment om alles weer eens op een rijtje te zetten. Ook om alle huurders en hun gehuurde kunstwerken beter in beeld te brengen en de contacten te versterken.

De administratie is niet mijn grootste hobby en daarom wil ik het nu nog beter in kaart gebracht hebben. Ik ben misschien een beetje te goed van vertrouwen en zie altijd wel de positieve kant van de mens maar toch loop je dan tegen een aantal zaken aan die extra aandacht verdienen. Zoals het schilderij van mevrouw Rensink dus. Nou ja, eigenlijk is het nog steeds geen eigendom van mevrouw Rensink want ze moet nog  € 1.665,00 aflossen.

Ik heb dus nu mijn hoop gevestigd op de sociale media. Het wordt massaal gedeeld en er komen mondjesmaat wat tips binnen. Mevrouw Rensink zal best een reden hebben om niet te betalen en ze mag het best in termijnen betalen maar ik wil het wel weten. Iemand moet dit schilderij toch wel hebben gezien en iemand moet toch haar nichtje Lisa ook kennen?

Er hebben zich al detectivebureaus gemeld maar of het echt zover moet gaan? Ik heb bewust de voornaam er niet bij gezet omdat ik haar nog een beetje privacy gun en het netjes wil oplossen maar er komt een moment dat ik alles wel openbaar ga maken en dat is gewoon vervelend?

Mijn adres, telefoonnummer en mailadres zijn nog altijd onveranderd dus ze kan me vinden…. Ik hoop dat alle hulp en aandacht er toe kan leiden dat wij haar vinden en dat dit keurig afgehandeld wordt.

Alle tips zijn welkom!

 

 

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...