Vanavond en morgen zijn de première avonden van de nieuwe voorstelling GUT van Sanne Wallis de Vries. Met spanning is er naar uitgekeken want Sanne is intussen toch wel een gevestigde naam geworden in het Nederlandse ‘cabaretlandschap’.

Ik heb een zwak voor haar. Ze brengt altijd een grote glimlach bij me teweeg op de bühne en ook buiten haar speelveld is ze een fijne en bevlogen vrouw. Een duizendpoot die met elke poot rake klappen kan uitdelen die bovendien subtiel scherp is. Je moet het wel kunnen. In de nieuwe voorstelling komt veel moois voorbij dat ‘stof tot nadenken’ geeft maar ook een vette lach mee brengt.

Maar…… waar ik het meest enthousiast over ben is wel de muziek. Als je weet dat je twee van Nederlands beste muzikanten naast je hebt staan dan moet dat wel een goed gevoel geven. Dat hoor je terug. De inbreng van Martijn en Wouter is dan ook groot gedurende de hele voorstelling. Van subtiel ‘gepriegel’ tot heftige snerende gitaarsoli. Zelfs een ‘wulps’ dansje van de heren.

Wie kan dat zeggen dat ze gedanst heeft met Martijn Bosman en Wouter Planteijdt….. Juist,  Sanne Wallis de Vries die daar omheen een mooi programma breit.

http://www.sannewallisdevries.nl/