SANNE WALLIS DE VRIES

door | mrt 3, 2017 | BLOG, Festival, evenement, concert, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

Vanavond en morgen zijn de première avonden van de nieuwe voorstelling GUT van Sanne Wallis de Vries. Met spanning is er naar uitgekeken want Sanne is intussen toch wel een gevestigde naam geworden in het Nederlandse ‘cabaretlandschap’.

Ik heb een zwak voor haar. Ze brengt altijd een grote glimlach bij me teweeg op de bühne en ook buiten haar speelveld is ze een fijne en bevlogen vrouw. Een duizendpoot die met elke poot rake klappen kan uitdelen die bovendien subtiel scherp is. Je moet het wel kunnen. In de nieuwe voorstelling komt veel moois voorbij dat ‘stof tot nadenken’ geeft maar ook een vette lach mee brengt.

Maar…… waar ik het meest enthousiast over ben is wel de muziek. Als je weet dat je twee van Nederlands beste muzikanten naast je hebt staan dan moet dat wel een goed gevoel geven. Dat hoor je terug. De inbreng van Martijn en Wouter is dan ook groot gedurende de hele voorstelling. Van subtiel ‘gepriegel’ tot heftige snerende gitaarsoli. Zelfs een ‘wulps’ dansje van de heren.

Wie kan dat zeggen dat ze gedanst heeft met Martijn Bosman en Wouter Planteijdt….. Juist,  Sanne Wallis de Vries die daar omheen een mooi programma breit.

http://www.sannewallisdevries.nl/

 

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...