Het 14 jarige jochie en ROGER McGUINN – THE BYRDS

door | okt 13, 2014 | BLOG, Festival, evenement, concert, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

Roger McGuinn WEB_foto jaap reedijk-8264-2-2

“I was so much older then, I’m younger than that now”.

Op die zondagavond was ik bij Roger McGuinn, de legendarische voorman van The Byrds. Al bij het tweede nummer zat ik met tranen in m’n ogen en kippenvel te luisteren. Het overkomt me niet zo vaak en als het gebeurt dan komt het uit een onverwachte hoek. Eén grote brok jeugdsentiment spoelde er over me heen en gezien de reacties om me heen was ik niet de enige. De gemiddelde leeftijd was hoog en de mannelijke bezoekers waren ver in de meerderheid. Het was aandoenlijk om de verhalen te horen van vaders aan hun zonen en de herinneringen van vrienden aan de muzikale hippiejaren.

Roger McGuinn foto jaap reedijk-8329-X3

Ik deed er niet voor onder. Het is de herkenbaarheid, de herinneringen aan dat 14 jarige jochie die met de geleende camera van zijn moeder het Kralingse popfestival in Rotterdam fotografeerde. Ik mocht mee met een bevriende popfotograaf (meegesmokkeld) en was plotseling backstage. en het jochie kwam zo op plaatsen waar hij niet mocht zijn, dingen zag die hij toen nog niet kende en vooral zich even groot waande tussen de muzikanten van The Byrds, Santana, PinkFloyd, Jefferson Airplane en Soft Machine. Het jochie dat op een kar werd gehesen en met Dr. John the Nightripper. Die in zijn MULO Engels sprak terwijl hij de gitaar van Al Steward vast moest houden toen hij naar het toilet moest. Dat jochie bewaarde de sigaretten voor Mungo Jerry en heeft nog jaren met een hoed van Country Joe McDonald gelopen.

Nou, dat jochie stond zondagavond oog in oog met Roger McGuinn. Zijn favourite band was er weer even helemaal in de persoon van McGuinn.  Even zat hij op die hoge wolk “eight miles high”. Man. man wat vond ik het mooi. Zulke kado’s zijn goud waard. Dank aan m’n lief en De Staat van Stasse

Kijk HIER voor een YOUTUBE compilatie van het Kralingse Popfestival 1970

Nog meer video..

 

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...