Het 14 jarige jochie en ROGER McGUINN – THE BYRDS

door | okt 13, 2014 | BLOG, Festival, evenement, concert, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

Roger McGuinn WEB_foto jaap reedijk-8264-2-2

“I was so much older then, I’m younger than that now”.

Op die zondagavond was ik bij Roger McGuinn, de legendarische voorman van The Byrds. Al bij het tweede nummer zat ik met tranen in m’n ogen en kippenvel te luisteren. Het overkomt me niet zo vaak en als het gebeurt dan komt het uit een onverwachte hoek. Eén grote brok jeugdsentiment spoelde er over me heen en gezien de reacties om me heen was ik niet de enige. De gemiddelde leeftijd was hoog en de mannelijke bezoekers waren ver in de meerderheid. Het was aandoenlijk om de verhalen te horen van vaders aan hun zonen en de herinneringen van vrienden aan de muzikale hippiejaren.

Roger McGuinn foto jaap reedijk-8329-X3

Ik deed er niet voor onder. Het is de herkenbaarheid, de herinneringen aan dat 14 jarige jochie die met de geleende camera van zijn moeder het Kralingse popfestival in Rotterdam fotografeerde. Ik mocht mee met een bevriende popfotograaf (meegesmokkeld) en was plotseling backstage. en het jochie kwam zo op plaatsen waar hij niet mocht zijn, dingen zag die hij toen nog niet kende en vooral zich even groot waande tussen de muzikanten van The Byrds, Santana, PinkFloyd, Jefferson Airplane en Soft Machine. Het jochie dat op een kar werd gehesen en met Dr. John the Nightripper. Die in zijn MULO Engels sprak terwijl hij de gitaar van Al Steward vast moest houden toen hij naar het toilet moest. Dat jochie bewaarde de sigaretten voor Mungo Jerry en heeft nog jaren met een hoed van Country Joe McDonald gelopen.

Nou, dat jochie stond zondagavond oog in oog met Roger McGuinn. Zijn favourite band was er weer even helemaal in de persoon van McGuinn.  Even zat hij op die hoge wolk “eight miles high”. Man. man wat vond ik het mooi. Zulke kado’s zijn goud waard. Dank aan m’n lief en De Staat van Stasse

Kijk HIER voor een YOUTUBE compilatie van het Kralingse Popfestival 1970

Nog meer video..

 

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...

Nog wat tijd met Jan Rot

Nog wat tijd met Jan Rot

"Ik heb geen beste dag vandaag Jaap. Nul energie. De kop is goed, de wil is er maar de energie is er gewoon niet."  Ik ben op pad met Jan Rot. We gaan al heel veel jaren gelijk op maar vandaag zit ik er echt dicht boven op. Van het grote Carré, het broeierige Paradiso...

JANNEKE JAGER podiumdier

JANNEKE JAGER podiumdier

De gedrevenheid van de mensen waar ik mee werk is een van de eerste zaken die mij altijd opvallen. Ik hou van theatermakers die er helemaal voor gaan. Die hun idealen altijd in het hoofd mee dragen en er, op welke manier dan ook, wel komen. Ik zeg altijd "is het niet...