NIEUWE “THEATERFOTO DEUREN”

door | mei 17, 2014 | BLOG, EXPOSITIE, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE, wandontwerpen

Westlandtheater-De-Naald-web-foto-jaap-reedijk

Ook dit jaar heb ik weer de foto’s en het ontwerp mogen maken voor de zaaldeuren en de brochure van het WestlandTheater De Naald in Naaldwijk. Het blijft een uitdaging om hier iets moois neer te zetten en met de vakkundige ogen van de Nico en Kate is het weer gelukt. Nu scheelt het natuurlijk wel dat we weer een echte covergirl hebben met Louise Korthals. Met dank ook aan de Zaak Fortuin. Jaren geleden is de theaterdirecteur begonnen met het exposeren van mijn foto’s en intussen heeft het Westlandtheater De Naald een grote collectie opgebouwd.
Ik voel me dan ook zeer vereerd om zo’n grote expositieruimte te mogen vullen met mijn theaterfoto’s en elke jaar weer met een nieuw ontwerp voor de nieuwe deuren. Intussen heeft het initiatief van Nico navolging gekregen in meerdere theaters waar de foto’s nu hangen en de wanden, deuren en zelfs de ruiten gevuld zijn met “Reedijkfoto’s”. Ik vind het super!

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...