MARIKE JAGER THE SILENT SONG

door | mrt 23, 2015 | BLOG, Festival, evenement, concert, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

Ik fotografeer Marike Jager al heel lang. Elke keer dat ik haar voor de lens krijg is ze vernieuwend. Is het niet de nieuwe haardracht dan is het wel de originaliteit in haar optredens. Marike heeft een soort bouwpakket waar steeds verrassende voorstellingen uitkomen.

Dat zijn machines, die de meest vreemde geluiden voorbrengen die precies aansluiten bij haar muziek. Lichtbeelden die op de ouderwetse wijze worden overgebracht (door Minno Baartmans). Een vette, zaalvullende, sound die voor de mooiste stiltemomenten zorgt en een muzikale duizendpoot, Henk Jan Heuvelink, naast haar die alles van haar kent. Zo wordt het nooit saai.

marike_jager_silent_song_foto_jaap_reedijk-9682-2-X2

Als fotograaf is elk optreden van Marike Jager een uitdaging. Altijd hangt er een vreemd soort spanning rond me die ervoor zorgt dat ik op het puntje van mijn fotokoffer zit. Het is moeilijk fotograferen met Marike. Ze speelt met licht, met details en kleine gebeurtenissen op de vierkante meter. Probeer dat maar eens te vangen. Het is constant draaien en keren voor de fotograaf. Geen stand op de camera blijft hetzelfde.

marike_jager_silent_song_foto_jaap_reedijk-9725-X2

Knallend tegenlicht en sluimerende bewolking lossen elkaar af en op het mooiste moment, het zachtste lied is er het mooiste licht. Durf dan maar eens de sluiter van je camera te laten horen…. Ik sta soms, backstage, op een meter bij haar vandaan. Hoor de muziek dan op een hele vreemde manier en denk alleen in beelden. Vaak gok ik. Soms gok ik mis. Denk ik. Thuis blijkt mijn gokwerk de meest verrassende beelden te geven.

marike_jager_silent_song_foto_jaap_reedijk-9637-X2

Toch lukt het steeds weer en ontdek ik naderhand pas hoe mooi alles in elkaar steekt. Zeker als ik dan de cd er bij hoor. De cd “The silent song”. Te mooi voor woorden. Luisteren.

Sommige muzikanten houden je scherp.

Gelukkig maar.

marike_jager_silent_song_foto_jaap_reedijk-9705-X3

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...

Nog wat tijd met Jan Rot

Nog wat tijd met Jan Rot

"Ik heb geen beste dag vandaag Jaap. Nul energie. De kop is goed, de wil is er maar de energie is er gewoon niet."  Ik ben op pad met Jan Rot. We gaan al heel veel jaren gelijk op maar vandaag zit ik er echt dicht boven op. Van het grote Carré, het broeierige Paradiso...

JANNEKE JAGER podiumdier

JANNEKE JAGER podiumdier

De gedrevenheid van de mensen waar ik mee werk is een van de eerste zaken die mij altijd opvallen. Ik hou van theatermakers die er helemaal voor gaan. Die hun idealen altijd in het hoofd mee dragen en er, op welke manier dan ook, wel komen. Ik zeg altijd "is het niet...