MARIKE JAGER THE SILENT SONG

door | mrt 23, 2015 | BLOG, Festival, evenement, concert, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

Ik fotografeer Marike Jager al heel lang. Elke keer dat ik haar voor de lens krijg is ze vernieuwend. Is het niet de nieuwe haardracht dan is het wel de originaliteit in haar optredens. Marike heeft een soort bouwpakket waar steeds verrassende voorstellingen uitkomen.

Dat zijn machines, die de meest vreemde geluiden voorbrengen die precies aansluiten bij haar muziek. Lichtbeelden die op de ouderwetse wijze worden overgebracht (door Minno Baartmans). Een vette, zaalvullende, sound die voor de mooiste stiltemomenten zorgt en een muzikale duizendpoot, Henk Jan Heuvelink, naast haar die alles van haar kent. Zo wordt het nooit saai.

marike_jager_silent_song_foto_jaap_reedijk-9682-2-X2

Als fotograaf is elk optreden van Marike Jager een uitdaging. Altijd hangt er een vreemd soort spanning rond me die ervoor zorgt dat ik op het puntje van mijn fotokoffer zit. Het is moeilijk fotograferen met Marike. Ze speelt met licht, met details en kleine gebeurtenissen op de vierkante meter. Probeer dat maar eens te vangen. Het is constant draaien en keren voor de fotograaf. Geen stand op de camera blijft hetzelfde.

marike_jager_silent_song_foto_jaap_reedijk-9725-X2

Knallend tegenlicht en sluimerende bewolking lossen elkaar af en op het mooiste moment, het zachtste lied is er het mooiste licht. Durf dan maar eens de sluiter van je camera te laten horen…. Ik sta soms, backstage, op een meter bij haar vandaan. Hoor de muziek dan op een hele vreemde manier en denk alleen in beelden. Vaak gok ik. Soms gok ik mis. Denk ik. Thuis blijkt mijn gokwerk de meest verrassende beelden te geven.

marike_jager_silent_song_foto_jaap_reedijk-9637-X2

Toch lukt het steeds weer en ontdek ik naderhand pas hoe mooi alles in elkaar steekt. Zeker als ik dan de cd er bij hoor. De cd “The silent song”. Te mooi voor woorden. Luisteren.

Sommige muzikanten houden je scherp.

Gelukkig maar.

marike_jager_silent_song_foto_jaap_reedijk-9705-X3

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...