JOEP LUIJCKX gaat Oude -Tonge verfraaien

door | jun 24, 2016 | BLOG

Joep Luijckx gaat een mooi beeld neer zetten bij de haven van Oude-Tonge. Tot het laatst zaten wij nog in de race voor de uitvoering maar de jury heeft uiteindelijk het ontwerp van Joep gekozen. Het zal een ‘Kaaiwerker’ worden met een zware balast op zijn rug.

13475068_879979675444173_572068686245502291_o

Ik vind het ontwerp erg mooi en had Joep ook al als mijn favoriet neergezet. Tenslotte is Joep ook een beetje het prototype beeldend kunstenaar en bij velen bekend op Goeree-Overflakkee. ‘MozesJoep’ en ‘JezusJoep’ zijn wel een beetje de namen van Joep die hij in de loop der jaren verworven heeft. Dat heeft natuurlijk alles te maken met zijn uiterlijk. Joep blijft een hippie. Ook in zijn opvattingen en werk en ik hoop dat hij dat altijd zo mag blijven houden.

Een mooie winnaar dus die ongetwijfeld iets moois neer gaat zetten dat zeker spraakmakend zal zijn.

kaaiwerkers-joep-luijckx

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...