JIJ BLIJFT BIJ MIJ MAARTEN VAN ROOZENDAAL

door | sep 15, 2014 | BLOG, Festival, evenement, concert, nieuws, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

maarten_van_roozendaal_foto_jaap_reedijk 0801_    

JIJ BLIJFT BIJ MIJ

In oktober verschijnt het boek Jij Blijft Bij Mij.   Alle liedteksten van Maarten van Roozendaal, inclusief bladmuziek, cd en foto’s én een inleiding van Paul de Munnik

Voor het eerst is het complete werk van Maarten van Roozendaal in dit unieke en prachtig vormgegeven boek verzameld, inclusief de bladmuziek van zeventien liedjes die Maarten zelf als zijn beste heeft bestempeld, waaronder ‘Red mij niet’, ‘Christoffel’, ‘Jij blijft bij mij’ en ‘Mooi’.

Maarten van RoozendaalZanger, liedschrijver en theatermaker Maarten van Roozendaal (1962-2013) brak in 1994 door op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Uiteindelijk zou hij twintig theaterprogramma’s maken, waarvan De gemene deler het laatste was. Van Roozendaal kreeg veel erkenning voor zijn werk, hij ontving onder meer de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs, de Wim Sonneveldprijs, de Poelifinario en in 2011 kreeg hij de Dirk Witte Prijs voor zijn gehele oeuvre.

Van Roozendaal kon in een enkel lied een hele wereld oproepen in al zijn facetten. In zijn teksten bezong hij het leven en zijn schaduwkant, en spaarde daarbij niets of niemand, ook zichzelf niet. Ironisch, scherp, geestig, ontroerend – volle akkoorden op de piano en gezongen met zijn karakteristieke rauwe stem. Ik neem je voor altijd met me mee Jij blijft gewoon voorgoed bij mij Ik leef wel voor ons allebei Ik doe het voor ons alle tweeGegevens

ISBN: 9789046817445 Uitgeverij Nieuw Amsterdam € 34,95

Schermafbeelding 2014-09-15 om 11.38.15

NUR: 660; 668 Aantal pagina’s: 320 Afmetingen: 21 x 29,7 cm

Het boek zal worden gepresenteerd na het theaterconcert Om Maarten dat op 20, 21 en 22 oktober in De Kleine Komedie wordt gehouden.

om maarten jij blijft bij mij maarten van roozendaal foto jaap reedijk

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...