JEROEN WILLEMS een jaar later….

door | dec 3, 2013 | BLOG, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

jeroen willems 2 foto jaap reedijk
Het afgelopen jaar was Jeroen nog te zien in twee films en twee series die hij draaide voor zijn dood.
De NTR wijdt vanavond een speciale avond hem. Het Uur van de Wolf zendt een documentaire uit waarin belangrijke personen uit zijn leven terugkijken op zijn werk en leven. Onder anderen Johan Simons, Elsie de Brauw, Marcel Musters en Betty Schuurman werkten mee aan de film. Verder zijn er unieke beelden te zien die regisseur Marijke Reijnders van hem maakte in de jaren voor zijn overlijden.

Daarna volgt op Nederland 2 een speciale uitzending over het internationale succes van de theatervoorstelling Brel 2 waarin Jeroen in het Nederlands liederen van chansonnier Jacques Brel zong. Voor zijn vertolking van het werk van Brel won hij eerder de Louis d’Or, de belangrijkste Nederlandse toneelprijs.
Dinsdagavond Ned.2 23.00 uur

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...