JEROEN KRABBE PORTRET

door | apr 10, 2015 | BLOG, SCHILDERIJEN

jeroen_krabbe_jaap_reedijk

Kijkje in de keuken……
Ik heb in m’n leven heel veel portretten getekend en geschilderd. Ik doe dit graag net even iets anders dan dat men dit gewend is.
Dit portret maakte ik met autolak, tekenpen en inkt.
Verhitten zodat het super vloeibaar werd en dan “transparant” in elkaar over laten lopen. Zoiets moet tien keer over voordat het goede resultaat er is. Dan is er alleen nog maar een ondergrond want daar ga ik in tekenen. De opzet met potlood en dan begint het gekras, gestippel met de pen. Ik doe dit met een technische tekenpen. Een hele fijne Rottring die elke keer vast en volloopt als de autolak tegenwerkt.
Dit is niet weg te gummen dus hier ga ik weer overheen totdat het een gekrioel van strepen wordt. Daarna ga ik op de plekken waar ik denk dat het mooi is de invulling geven met inkt. Soms met sap van rode kool. Geeft een mooie rare kleur rood maar ook thee is goed te gebruiken om wat “bij te bruinen”. Zo wordt het een portret. Uit de kunstkeuken.
www.jaapreedijk.nl

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...