JEROEN KRABBE PORTRET

door | apr 10, 2015 | BLOG, SCHILDERIJEN

jeroen_krabbe_jaap_reedijk

Kijkje in de keuken……
Ik heb in m’n leven heel veel portretten getekend en geschilderd. Ik doe dit graag net even iets anders dan dat men dit gewend is.
Dit portret maakte ik met autolak, tekenpen en inkt.
Verhitten zodat het super vloeibaar werd en dan “transparant” in elkaar over laten lopen. Zoiets moet tien keer over voordat het goede resultaat er is. Dan is er alleen nog maar een ondergrond want daar ga ik in tekenen. De opzet met potlood en dan begint het gekras, gestippel met de pen. Ik doe dit met een technische tekenpen. Een hele fijne Rottring die elke keer vast en volloopt als de autolak tegenwerkt.
Dit is niet weg te gummen dus hier ga ik weer overheen totdat het een gekrioel van strepen wordt. Daarna ga ik op de plekken waar ik denk dat het mooi is de invulling geven met inkt. Soms met sap van rode kool. Geeft een mooie rare kleur rood maar ook thee is goed te gebruiken om wat “bij te bruinen”. Zo wordt het een portret. Uit de kunstkeuken.
www.jaapreedijk.nl

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...

Nog wat tijd met Jan Rot

Nog wat tijd met Jan Rot

"Ik heb geen beste dag vandaag Jaap. Nul energie. De kop is goed, de wil is er maar de energie is er gewoon niet."  Ik ben op pad met Jan Rot. We gaan al heel veel jaren gelijk op maar vandaag zit ik er echt dicht boven op. Van het grote Carré, het broeierige Paradiso...

JANNEKE JAGER podiumdier

JANNEKE JAGER podiumdier

De gedrevenheid van de mensen waar ik mee werk is een van de eerste zaken die mij altijd opvallen. Ik hou van theatermakers die er helemaal voor gaan. Die hun idealen altijd in het hoofd mee dragen en er, op welke manier dan ook, wel komen. Ik zeg altijd "is het niet...