JAN ROT op de fiets.

door | mrt 1, 2014 | BLOG, Festival, evenement, concert, nieuws, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

jan rot foto jaap reedijk-6504-X2Ik heb heel Nederland al doorkruist  en in de meeste theaters, al gewerkt maar gisteren was wel het toppunt. Voor het eerst ben ik op de fiets naar het theater gegaan om te fotograferen.

JAN ROT speelde in de nieuwe theaterzaal van Het Diekhuus in mijn woonplaats Middelharnis. Het viel niet mee om met zo’n grote fotokoffer, voor op de bagagedrager, te fietsen maar dat terzijde. Het feit dat ik eindelijk eens een keer op de fiets naar mijn werk kon…. De route naar mijn atelier/studio fiets ik bijna dagelijks  maar naar het theater…..

jan rot foto jaap reedijk-6485-X2In een uitverkochte RABOzaal hoorde en zag ik Jan Rot en dat deed me goed. Het is voor iedereen nog een beetje onwennig. Een nieuwe theaterzaal, nieuwe mensen aan de knoppen, nieuwe mensen bij de deur en hoe doet de artiest het in deze zaal? Een staande ovatie, veel applaus, het massale meezingen en de vele lachsalvo’s zijn een aardige oogst voor zo’n vrijdagavond.

jan rot foto jaap reedijk-6549-X2Hoe mooi is het contrast…… Ik heb al veel optredens van Jan met de camera meegemaakt. Van kleine zalen tot 2 keer de grote Jan Rotshow in Theater Carré in Amsterdam. Het maakt Jan niet zoveel uit. Overal voert hij wel zijn Rotshow op die hoofdzakelijk opgebouwd is uit herkenbare elementen. Jan is een meester in de vertalingen. Dat betekent dus dat er heel veel bekende muziek voorbij komt op zo’n avond. Van de Blue Diamonds tot John Miles. Jan heeft overal wel een tekst op die met veel plezier door het publiek wordt overgenomen. Een groot “Oja” gevoel gaat er door zo’n zaal. De grijzige (of kale) bezoeker herkent alles en zal veelvuldig meezingen of neuriën en de nieuwe teksten van Rot zijn wel zo dat die al snel uit volle borst meegezongen worden. “Nummerrr 1” heet de nieuwe cd van Jan Rot en alle grote hits komen allemaal voorbij.

jan rot foto jaap reedijk-6655-X2Jan is een diesel. Het begint wat onwennig, wat zoekende en binnen de kortste keer hangt iedereen aan de lippen van de verteller. Hij loopt al wat jaren mee en dat is te merken. Vlekkeloos gaan de muziek en teksten in elkaar over en met deze vorm kan Rot nog jaren mee. Dat is hij dan ook van plan want een volgende project met “kampvuur” liedjes staat al weer in de steigers. Wie kent ze niet “Blowin in the wind” , “The Boxer” en noem ze maar op….. Jan maakt er wel een nieuwe tekst op en opnieuw een succesvol liedjesprogramma.

Hoe goed is het dan om deze zanger in ons Diekhuus te zien en om de enthousiaste reacties te mogen turven. Ik maak dan toch wel de vergelijkingen met het werk in andere theaters. Dat mijn ervaringen daar een beetje mogen helpen bij het tot stand komen van een goed theateraanbod in Middelharnis zou mooi zijn. Hoe goed is het dan ook om te merken dat de trouwe vrijwilligers van het Diekhuus zo enthousiast zijn.

Als elke avond in ons theater zo leuk wordt als deze met Jan Rot….. dan komt het wel goed in Middelharnis.  Trouwens…. gisteren heb ik in het Diekhuus gelijk de nieuwe afspraak gemaakt met Jan voor een nieuwe  Carrévoorstelling in januari. Zo zie je maar.  Diekhuustheater of Theater Carré…. “what’s in a name…” 

jan rot foto jaap reedijk-6502-X2 jan rot foto jaap reedijk-6645-X2

MEER FOTO’S VAN JAN ROT…..

Oja, zondagmiddag speelt StarkLinnemann in het Muziekcafé van het Diekhuus “Brazil” met speciale gast Lilian Vieira.  Meer informatie HIER

Zaterdag 7 maart komt Marjolein Meijers, de vroeger muzikale steun en toeverlaat van Jan Rot, ook naar het Diekhuus.  Zie HIER

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...