IN ‘T DELFTSBLAUWE…

door | jul 4, 2014 | BLOG, KUNSTPROJECTEN, wandontwerpen

Wandproject Nieuw Rijsenburgh Sommelsdijk door Jaap Reedijk

Wandproject Nieuw Rijsenburgh Sommelsdijk door Jaap Reedijk

Mooi nieuw project!
Voor Nieuw Rijsenburgh (voorheen De Samaritaan-Sommelsdijk) werk ik aan een aantal nieuwe muuropdrachten. Het eerste project is vanmorgen afgerond en bevestigd.

Het zijn 3 wanddelen, geïnspireerd door de oude Delftsblauwe tegel en de meest kenmerkende dorpsgezichten van Goeree Overflakkee. Het zal onder het genot van een kopje koffie weer veel stof tot praten geven. En dat is ook de bedoeling. Mooi uitgevoerd en bevestigd door DIck Vroegindeweij van D-Sign.

tegeltableau links nieuw rijsenburgh © jaap reedijk i-KHDB2CL-X3 tegeltableau midden nieuw rijsenburgh © jaap reedijk i-KHDB2CL-X3 tegeltableau rechts nieuw rijsenburgh © jaap reedijk i-KHDB2CL-X3

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...