IK WAS JARIG……

door | jul 29, 2015 | BLOG

Heel erg bedankt! Ik was 25 juli jarig. Ver van huis in het mooie Franse land is een verjaardag toch altijd anders dan thuis. Zeker dit jaar.

Mijn “lijfspreuk” is altijd ‘het mooiste komt nog’. Zo voel ik dat ook. Mijn mooiste schilderij komt echt nog, de mooiste foto moet ik nog maken en elke dag wacht ik op de mooiste momenten. Wat is er dan mooier dan de Flowkalender van 2015 die op 25 juli 2015 dit beeld laat zien….. Ik geloof dus niet meer in toeval.

25 juli 2015 Hoe bestaat het...?

25 juli 2015 Het mooiste komt nog…..

Terwijl in Nederland de bomen en de dakpannen de lucht in stormden zat ik in het zonnetje mijn felicitaties te lezen. Met meegebrachte kado’s en superkaarten vanuit Nederland werd het een speciale dag terwijl het minidraaiorgel van m’n lief “congratulations” speelde.

Ruim 500 gelukswensen van mensen die de moeite namen om via Facebook te feliciteren. Het blijft een bijzonder fenomeen dat Facebook. Ik waardeer dit heel erg.

Toen ik 10 jaar geleden ook in Frankrijk jarig was (ook zo’n bijzonder jaar) werd ik rond het middaguur gebeld door Herman van Veen die mij feliciteerde. Nu was het Edith, de muzikale steun en toeverlaat van Herman, die in Frankrijk een lied voor me zong. Hoe lief allemaal.

Over 10 jaar doen we het weer. Ik wil er nog 43 jaar bijplakken.

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...