HANS DORRESTIJN RIDDER IN DE ORDE VAN ORANJE NASSAU

door | okt 14, 2011 | BLOG, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

Hans Dorrestijn is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft hem vrijdag 14 oktober 2011 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.
De uitreiking gebeurde na afloop van zijn voorstelling ‘Het buigen’ in Theater Junushoff in Wageningen. Dorrestijn kreeg de onderscheiding voor al zijn activiteiten, die ten goede komen aan de samenleving. Sinds de jaren zeventig heeft hij als cabaretier, (tekst)schrijver en programmamaker voor radio en televisie een betekenisvolle en blijvende bijdrage geleverd aan de Nederlandse amusementswereld. Hij heeft met zijn eigen stijl de afgelopen decennia het kleinkunst- en schrijflandschap van Nederland artistiek verrijkt.
In 2003 ontving hij een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre.

Zie ook ZWARTE KAT

Meer foto’s van Hans Dorrestijn staan HIER

 

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...