Ik fotografeerde deze week de nieuwe voorstelling van Mylou Frencken. Een fijne voorstelling met een prima band en wonderschone liedjes. Wat een goede keuze om deze liedjes in je jubileumvoorstelling te zetten. Dan besef je weer hoeveel moois er gemaakt wordt in Nederland. Je merkt dat zo’n avond met liefde in elkaar gebreid wordt.
Mylou liet geen steekje vallen. Over liefde gesproken…..
Een week eerder was ik in hetzelfde WestlandTheater De Naald om persfoto’s te maken voor de nieuwe voorstelling van Kiki Schippers.
Toen ik in de schemering aan kwam lopen kwam er ‘ uit het niets’ plotseling een man naar voren. “Wilt u ook een avond met mijn vrouw doorbrengen mijnheer” en ik kreeg een flyer in m’n handen van deze voorstelling met Mylou.
Het was Frénk van der Linden, de partner van Mylou die uit Haarlem naar het theater in Naaldwijk reist om te vertellen over haar voorstelling. Over liefde gesproken…….
Frénk herkende me niet. Verwachtte me daar waarschijnlijk ook niet want de laatste keer dat wij naast elkaar stonden was met een prijsuitreiking voor een kunstwerk dat ik gemaakt had in Middelharnis.
“Mylou verdient een groter publiek” zei hij. Ik vond dat zo lief. Dat je zover reist om bij de ingang van een ander theater te “folderen” voor je vrouw.
Het heeft geholpen want de week daarna had Mylou dus een bijna volle zaal in het Westland.
Deze week zag ik Frénk als gast bij DWDD. Hij vertelde over zijn nieuwe boek en de tentoonstelling rond dit boek in museum de Fundatie in Zwolle.
Dat boek zal ongetwijfeld goed verkopen want als er een goed kan schrijven dan is het Van der Linden wel en de expositie in Zwolle ziet er prachtig uit.
Als dit nu niet het geval geweest was had er vast wel een zangeres bij de boekhandel gestaan met flyers….
Kijk HIER voor meer informatie over de voorstelling van Mylou Frencken en de SPEELLIJST.
Informatie over de tentoonstelling rond Frénk van der Linden.
WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...