Ik fotografeerde deze week de nieuwe voorstelling van Mylou Frencken. Een fijne voorstelling met een prima band en wonderschone liedjes. Wat een goede keuze om deze liedjes in je jubileumvoorstelling te zetten. Dan besef je weer hoeveel moois er gemaakt wordt in Nederland. Je merkt dat zo’n avond met liefde in elkaar gebreid wordt.
Mylou liet geen steekje vallen. Over liefde gesproken…..
Een week eerder was ik in hetzelfde WestlandTheater De Naald om persfoto’s te maken voor de nieuwe voorstelling van Kiki Schippers.
Toen ik in de schemering aan kwam lopen kwam er ‘ uit het niets’ plotseling een man naar voren. “Wilt u ook een avond met mijn vrouw doorbrengen mijnheer” en ik kreeg een flyer in m’n handen van deze voorstelling met Mylou.
Het was Frénk van der Linden, de partner van Mylou die uit Haarlem naar het theater in Naaldwijk reist om te vertellen over haar voorstelling. Over liefde gesproken…….
Frénk herkende me niet. Verwachtte me daar waarschijnlijk ook niet want de laatste keer dat wij naast elkaar stonden was met een prijsuitreiking voor een kunstwerk dat ik gemaakt had in Middelharnis.
“Mylou verdient een groter publiek” zei hij. Ik vond dat zo lief. Dat je zover reist om bij de ingang van een ander theater te “folderen” voor je vrouw.
Het heeft geholpen want de week daarna had Mylou dus een bijna volle zaal in het Westland.
Deze week zag ik Frénk als gast bij DWDD. Hij vertelde over zijn nieuwe boek en de tentoonstelling rond dit boek in museum de Fundatie in Zwolle.
Dat boek zal ongetwijfeld goed verkopen want als er een goed kan schrijven dan is het Van der Linden wel en de expositie in Zwolle ziet er prachtig uit.
Als dit nu niet het geval geweest was had er vast wel een zangeres bij de boekhandel gestaan met flyers….
Kijk HIER voor meer informatie over de voorstelling van Mylou Frencken en de SPEELLIJST.
Informatie over de tentoonstelling rond Frénk van der Linden.

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...

Nog wat tijd met Jan Rot

Nog wat tijd met Jan Rot

"Ik heb geen beste dag vandaag Jaap. Nul energie. De kop is goed, de wil is er maar de energie is er gewoon niet."  Ik ben op pad met Jan Rot. We gaan al heel veel jaren gelijk op maar vandaag zit ik er echt dicht boven op. Van het grote Carré, het broeierige Paradiso...

JANNEKE JAGER podiumdier

JANNEKE JAGER podiumdier

De gedrevenheid van de mensen waar ik mee werk is een van de eerste zaken die mij altijd opvallen. Ik hou van theatermakers die er helemaal voor gaan. Die hun idealen altijd in het hoofd mee dragen en er, op welke manier dan ook, wel komen. Ik zeg altijd "is het niet...

VERZETSPANEEL

VERZETSPANEEL

Ik mocht in opdracht van de gemeente Hoeksche Waard een verzetspaneel maken voor mijn geboortedorp KLAASWAAL met de bedoeling dat het op 5 mei 2020 tijdens een muzikale herdenkingsdag officieel onthuld zou worden. Toen kwam corona......... Op 5 mei 2021 zal het...