EXPOSITIE HOEKSCHE WAARD

door | mei 23, 2014 | BLOG, EXPOSITIE, nieuws

EXPOSITIE HOEKSE WAARD

Na zo’n 30 jaar exposeer ik weer met mijn schilderijen in mijn geboortestreek de Hoeksche Waard.

Op zaterdag 24 en zondag 25 mei exposeer ik tijdens de OPEN ATELIER DAGEN in de Hoekse Waard.
Ik ben geboren in Klaaswaal en je zult begrijpen dat ik het erg leuk vind om weer terug te zijn op mijn geboortegrond.
Speciaal voor deze expositie heb ik een hele nieuwe serie grote schilderijen en in sommige werken komt mijn Hoeksewaardse familie ook terug
Ik exposeer in de schuur van de familie van den Hoek, Westdijk 50 in Heinenoord. (zie foto) Een hele, hele grote schuur waar de nieuwe werken zeker tot zijn recht zullen komen. Samen met Anne-Marie Vermaat, Joep Luijckx, Mirian Zimmerman vormen wij de groep gast exposanten van Goeree-Overflakkee.

De expositieschuur (locatie nr. 9) staat aan de provinciale weg N217 tussen Heinenoord en Oud Beijerland. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur en ik ben er zelf op zaterdagmiddag en zondagmiddag.

De route van de Open Atelier Dagen is ca 30 km en vindt plaats in het midden van de Hoeksche Waard. Tijdens de Open Atelier Dagen openen kunstenaars die in dit gebied wonen hun deuren en exposeren andere kunstenaars op bijzondere locaties zoals boerenschuren, bijzondere huizen of tuinen of bij horeca.

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...