Een eerbetoon aan Maarten

door | jan 6, 2017 | BLOG, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

Maarten van Roozendaal en Kees Torn hebben bij mij een streepje voor. In mijn omvangrijke fotoarchief nemen zij dan ook aardig wat ruimte in. Deze week plaatste Jochem Myjer een foto die hij maakte in het Westlandtheater De Naald. Hij fotografeerde mijn foto van Maarten van Roozendaal en Kees Torn en plaatste deze onder een mooie video van Theo Nijland die over Maarten zong.

Theo werd aangevallen omdat hij over Maarten zong. “Lijkenpikkerij”…… Als er één theatermaker is die met woorden zoveel moois kan doen dan is het Theo. Ik zie hem nog zitten in De Kleine Komedie bij de hommage avond voor Maarten. Oprecht en uit zijn tenen kwam deze ode aan Maarten. Wat ben ik blij dat er muzikanten zijn als Theo die over Maarten zingen. Dat Marcel de Groot zoiets moois over Maarten heeft gemaakt dat het mij met tranen ontroert. Gelukkig zit het lied in zijn nieuwe theaterprogramma HELD .

Jeroen van Merwijk zong met Theo Nijland, Kees Torn en Maarten in de inmiddels befaamde “Bende van vier” en noemt zijn lied voor Maarten een “Bluesje”.

Elke Vierveijzer durft het aan om een avondvullend programma te maken met de muziek van Maarten. Op haar eigen wijze. Niks geen vergelijkingen. Die teksten blijven stevig overeind.

Wat ben ik blij dat een theatermaker als Jochem Myjer dan direct en fel op deze “lijkenpikkerij” reageert. schermafbeelding-2017-01-06-om-12-59-11

Maarten mag je zingen en over zingen. Maar spugen….. dat kon alleen Maarten als de beste.  En een eerbetoon aan Maarten kan niet “groter zijn dan groot”

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...

Nog wat tijd met Jan Rot

Nog wat tijd met Jan Rot

"Ik heb geen beste dag vandaag Jaap. Nul energie. De kop is goed, de wil is er maar de energie is er gewoon niet."  Ik ben op pad met Jan Rot. We gaan al heel veel jaren gelijk op maar vandaag zit ik er echt dicht boven op. Van het grote Carré, het broeierige Paradiso...

JANNEKE JAGER podiumdier

JANNEKE JAGER podiumdier

De gedrevenheid van de mensen waar ik mee werk is een van de eerste zaken die mij altijd opvallen. Ik hou van theatermakers die er helemaal voor gaan. Die hun idealen altijd in het hoofd mee dragen en er, op welke manier dan ook, wel komen. Ik zeg altijd "is het niet...