Een eerbetoon aan Maarten

door | jan 6, 2017 | BLOG, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

Maarten van Roozendaal en Kees Torn hebben bij mij een streepje voor. In mijn omvangrijke fotoarchief nemen zij dan ook aardig wat ruimte in. Deze week plaatste Jochem Myjer een foto die hij maakte in het Westlandtheater De Naald. Hij fotografeerde mijn foto van Maarten van Roozendaal en Kees Torn en plaatste deze onder een mooie video van Theo Nijland die over Maarten zong.

Theo werd aangevallen omdat hij over Maarten zong. “Lijkenpikkerij”…… Als er één theatermaker is die met woorden zoveel moois kan doen dan is het Theo. Ik zie hem nog zitten in De Kleine Komedie bij de hommage avond voor Maarten. Oprecht en uit zijn tenen kwam deze ode aan Maarten. Wat ben ik blij dat er muzikanten zijn als Theo die over Maarten zingen. Dat Marcel de Groot zoiets moois over Maarten heeft gemaakt dat het mij met tranen ontroert. Gelukkig zit het lied in zijn nieuwe theaterprogramma HELD .

Jeroen van Merwijk zong met Theo Nijland, Kees Torn en Maarten in de inmiddels befaamde “Bende van vier” en noemt zijn lied voor Maarten een “Bluesje”.

Elke Vierveijzer durft het aan om een avondvullend programma te maken met de muziek van Maarten. Op haar eigen wijze. Niks geen vergelijkingen. Die teksten blijven stevig overeind.

Wat ben ik blij dat een theatermaker als Jochem Myjer dan direct en fel op deze “lijkenpikkerij” reageert. schermafbeelding-2017-01-06-om-12-59-11

Maarten mag je zingen en over zingen. Maar spugen….. dat kon alleen Maarten als de beste.  En een eerbetoon aan Maarten kan niet “groter zijn dan groot”

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...