Maarten van Roozendaal en Kees Torn hebben bij mij een streepje voor. In mijn omvangrijke fotoarchief nemen zij dan ook aardig wat ruimte in. Deze week plaatste Jochem Myjer een foto die hij maakte in het Westlandtheater De Naald. Hij fotografeerde mijn foto van Maarten van Roozendaal en Kees Torn en plaatste deze onder een mooie video van Theo Nijland die over Maarten zong.

Theo werd aangevallen omdat hij over Maarten zong. “Lijkenpikkerij”…… Als er één theatermaker is die met woorden zoveel moois kan doen dan is het Theo. Ik zie hem nog zitten in De Kleine Komedie bij de hommage avond voor Maarten. Oprecht en uit zijn tenen kwam deze ode aan Maarten. Wat ben ik blij dat er muzikanten zijn als Theo die over Maarten zingen. Dat Marcel de Groot zoiets moois over Maarten heeft gemaakt dat het mij met tranen ontroert. Gelukkig zit het lied in zijn nieuwe theaterprogramma HELD .

Jeroen van Merwijk zong met Theo Nijland, Kees Torn en Maarten in de inmiddels befaamde “Bende van vier” en noemt zijn lied voor Maarten een “Bluesje”.

Elke Vierveijzer durft het aan om een avondvullend programma te maken met de muziek van Maarten. Op haar eigen wijze. Niks geen vergelijkingen. Die teksten blijven stevig overeind.

Wat ben ik blij dat een theatermaker als Jochem Myjer dan direct en fel op deze “lijkenpikkerij” reageert. schermafbeelding-2017-01-06-om-12-59-11

Maarten mag je zingen en over zingen. Maar spugen….. dat kon alleen Maarten als de beste.  En een eerbetoon aan Maarten kan niet “groter zijn dan groot”