EEN FESTIVAL IN JE HUISKAMER.

door | jul 13, 2015 | BLOG, Festival, evenement, concert, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

Lady Dandelion sluit dit jaar  vrijdageditie 4 september af.

Lady Dandelion sluit dit jaar vrijdageditie 4 september af.

Er zijn zoveel leuke festivals in Nederland. Ik werk graag voor het Wilhelmina Huiskamerfestival​ in Amsterdam. Met je neus er bovenop. Vaak met kramp in de benen omdat ik zo opgevouwen in een hoek, kast of onder een bank hang om de mooiste platen te maken. Het publiek zit overigens ruim en erg gastvrij in een wildvreemde huiskamer. erg bijzonder…

In de huiskamer van ZAZI tijdens het WilhelminaHuisKamerFestivaql foto Jaap Reedijk

In de huiskamer van ZAZI tijdens het WilhelminaHuisKamerFestivaql foto Jaap Reedijk

 

Het festival is erg afwisselend opgezet. Mooie kleinkunst en prima muziek en het feestje na afloop is ook niet mis. Het is kleinschalig en erg goed georganiseerd in een buurt waar gezelligheid voelbaar aanwezig is. Voor het publiek, dat bewust kiest waar het naar toe gaat, is het toch altijd weer een verrassing hoe de avond eruit gaat zien. Je dwaalt door de wijk en je kom t op de meest wonderlijke plaatsen terecht. Van werkplaats tot sjieke bovenetage.

De serie die ik vorige jaar maakte staat HIER en de fotoserie van 2013 zie  je op DEZE LINK

wilhelminafestival 2014 foto jaap reedijk-5460-X2 wilhelminafestival 2014 foto jaap reedijk-5622-X2 wilhelminafestival 2014 foto jaap reedijk-7558-X2

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...