DUIM VOOR ME !

door | sep 19, 2012 | BLOG, KUNSTPROJECTEN, RAMSES

Morgen presenteer ik mijn plan voor het Ramses Shaffy Art Project in Theater Carré Amsterdam. Ik ben er de laatste maanden veel mee bezig geweest tussen alle andere andere werkzaamheden in.
Het betekent veel voor me.
Natuurlijk hoop ik dat ik het definitieve monument mag maken maar alleen het werken er aan was al een hele mooie ervaring.

Na donderdag zal ik mijn ervaringen met jullie delen.
De jury (Liesbeth List, Jacques Klöters, Jeroen Krabbe, Nina Folkersma, Jos Houweling) zal uit de laatste 36 geselecteerde kunstenaars uiteindelijk 5 kunstenaars gaan kiezen.
Daarna is het de beurt aan de Nederlandse kunst en Shaffyliefhebbers om uiteindelijk het winnende ontwerp te kiezen.
Dit kiezen gebeurt via internet en zowel Parool, AT5 alsmede Avro’s Opium TV gaan er aandacht aan besteden.
Het Ramses kunstwerk zal geplaatst worden in het nieuw te bouwen Metrostation Vijzelgracht in Amsterdam.
Eigenlijk is het een groot glazen dak dat aan je voorbij trekt als je de metro in of uit gaat.
Ik vind het spannend.
Duim voor me !
DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...