DOE MAAR SYMPHONICA IN ROSSO

door | nov 16, 2011 | BLOG, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

En zo parkeer je op een doordeweekse dinsdag je auto in de bossen van Austerlitz voor een concert van Doe Maar. Niet zo maar een concert maar een optreden voor intimi en pers die getuige waren van de aankondiging van DoeMaar op Symphonica in Rosso.Wat eigenlijk als een complete verrassing gebracht zou moeten worden was in de loop van de middag toch al uitgelekt. Het was vooraf een gissen geweest .

Jan Hendriks Doe Maar foto Jaap Reedijk

Voor de pers was het bekend dat het om dit grote concert in het Gelredome zou gaan en de namen die genoemd werden waren niet de minste. Zelfs Pink, Prince en Bruce Springsteen werden genoemd. De meest fanatieke en trouwe fans van Doe Maar hadden een dag van tevoren te locatie opgekregen maar wisten ook niet waarom het ging. Misschien iets leuks van Ernst Jansz? Een voorpremiere van de CCC film? De weken vooraf was het gelukkig rustiger en hoefde ik ook niet te vertellen waar ik op die dinsdag naar toe zou gaan. Natuurlijk had ik het best willen doen want ik vind dit erg leuk.

Doe Maar foto Jaap Reedijk

Een prima bandje in een heel leuk tentje…….Het zal nog veel terug komen. Voor de promotie en pers gaat de organisatie mijn foto’s gebruiken die ik maakte tijdens de Kuipconcerten van Doe Maar . Als de komende concerten in Arnhem net zo worden als in de Kuip dan ben ik al tevreden maar ik heb het gevoel dat Symphonica in Rosso deze Rotterdamse concerten zal overstijgen.

Doe Maar foto Jaap Reedijk

Voor de concerten in Rotterdam fotografeerde ik de try-outs met als afsluiting natuurlijk de twee avonden in de grote Kuip. Dit zijn toch de leukste dingen om te doen. Geen studiofotografie voor mij maar liggend onder een drumstel, hangend achter een doek, op de knieën achter de boxen. Dat zijn mijn beelden.. Als toetje heb ik dan de backstagefoto’s die een goed beeld geven van de sfeer en de gezelligheid bij de mannen. Zoals het publiek genoot zo genoten de heren zelf ook.

Doe Maar foto Jaap Reedijk

In Arnhem zal het allemaal anders zijn. Een 40tallig orkest zal het geheel , met nieuwe arrangementen, ondersteunen en er voor zorgen dat het ongetwijfeld het grootste meezing concert zal worden. Wie kent ze niet. Henny Vrienten beloofde dinsdagavond dat alle hits die ze hadden ook echt voorbij zullen komen tijdens Symphonica in Rosso. En dat zijn er nogal wat. Henny Vrienten Doe Maar foto Jaap Reedijk

Wie dinsdagavond getuige was van het intieme concert in het Beauforthuis in Austerlitz zal zeker bevestigen dat keelpastilles na afloop geen overbodige luxe zullen zijn. Uit volle borst werd alles meegezongen. Een enkeling pinkte een traan weg en de trouwe dames vooraan haakten stevig in om de jaren 80 te laten herleven. Een plekje vooraan bij de hekken is in gedachten al gereserveerd.

Maar ja……dan de kleur. Symphonica in Rosso is tenslotte rood en Doe Maar….. Unaniem was men het er over eens. Het Gelredome moet echt roze en groen worden. Anders is het geen echt Doe Maarconcert. De fans waren er hevig van overtuigd en de muzikanten deden er zelf nog een schepje bovenop door ook hun voorkeur voor deze kleuren aan te geven. De organisatoren van Symphonica in Rosso, MOJO en BrandNewLive zullen ongetwijfeld voor een originele oplossing zorgen.

Getuige het grote succes van eerdere uitvoeringen van Symphonica komt dit wel goed. Wie wil er tenslotte niet meegalmen….? Dinsdagavond hebben we even kunnen oefenen en ik zag heel wat ogen glimmen van plezier.

Doe Maar foto Jaap Reedijk

Eigenlijk is Doe Maar nooit echt weggeweest. De heren hebben als Doe Maar slechts sporadisch opgetreden maar waren al de tijd wel actief. Ernst Jansz toert door het land met zijn eigen programma en speelt samen met Jan Hendriks nog de pannen van het dak met CCC.inc.

Ernst Jansz Doe Maar foto Jaap Reedijk

De oudste hippieband van Nederland heeft zo af en toe Henny Vrienten als gastmuzikant in de gelederen en Joost Belinfante slingert zijn “Nederwiet” met grote regelmaat door de zaal tijdens de optredens van CCC. inc.

Joost Belinfante Doe Maar foto Jaap Reedijk

Altijd komen de Doe Maarliedjes als vast onderdeel wel terug en nergens wordt er dan zo hard meegezongen als tijdens deze optredens. De grootste verrassing dinsdagavond was toch wel de drummer. Jan Pijnenburg zit heerlijk te genieten in Spanje en achter de drums zat , tot ieders verrassing, Rene van Collem de eerste drummer van Doe Maar.

Rene van Collem Doe Maar foto Jaap Reedijk

Van Collem, die te horen was op succesplaten Doris Day en 4US en de hits Pa, De Bom en 1 nacht Alleen speelde zeker op 80% van de hits mee. En dat was te horen. Met strak drumwerk gaf hij zijn visitekaartje vast af alsof hij nooit weggeweest was. “Retestrak” spraken de dames. Zo zichtbaar zat hij te genieten.

Jakob Klaassen Doe Maar foto Jaap Reedijk

Ook Jakob Klaassen was als toetsenist weer helemaal in zijn element. Op de achtergrond als onmisbare schakel. Oja, over fans gesproken…. Ik stond zij aan zij met collega William Rutten. Eén van de eerste fotografen die Doe Maar echt goed vast legde. Nog steeds de topfotograaf en vooral groot Doe Maarfan. Zijn carrière is eigenlijk gelijk met Doe Maar omhoog gegaan. Leuk!

Over genieten gesproken…….als ik de site zie van Symphonica in Rossoen ik zie al mijn foto’s staan dan kan ik een blij gevoel niet onderdrukken.

Doe Maar foto Jaap Reedijk

We gaan weer! IK WEET EEN HEEL LEUK TENTJE, DAAR SPEELT EEN PRIMA BANDJE……..

Foto’s van het concert in het Beauforthuis staan HIER

 

FOTO’S DOE MAAR KUIPCONCERTEN

Kijk HIER voor de kaartverkoop.

DOE MAAR & SYMPHONICA IN ROSSO OP 17 en 19 OKTOBER 2012

Doe Maar Symphonica in Rosso foto's Jaap Reedijk

Ernst Jansz Doe Maar foto Jaap Reedijk

httpv://youtu.be/Kc-E4w2L5NU

httpv://youtu.be/uGehdGCVvMk

httpv://youtu.be/qFo4vUPe-q8

httpv://youtu.be/t-avgaIN4Q4

httpv://youtu.be/f1w6GkP2axw

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...