DE MEISJES VEERMAN

door | jul 14, 2015 | BLOG

Ik was 6. Mijn (bijna) buurmeisjes waren de zusjes Veerman. Leny, Marijke en Betsy. Ik vond het er altijd erg bijzonder daar in dat kleine huis aan de Molendijk in Klaaswaal.

Had het er best naar m’n zin met de sterke verhalen van broers Arie en Jaap Veerman. Het boerenspul achter ons stond op de nominatie om gesloopt te worden en plaats te maken voor een bungalow. Toen het huis en de schuur leeg stonden heb ik er vele uren doorgebracht. Het kelderraam bleek niet geheel afgesloten te zijn en via een haakje kwam ik in de kelder terecht. Dan was je zo in de rest van het huis. Ik weet nog dat ik er een wedstrijd van maakte om ratten te tellen. Vond het niks eng. M’n ouders waren me regelmatig kwijt. Nergens te vinden. Niet aan de overkant van de dijk waar ik veel voetbalde en ook niet in de tuinen achter ons. Ik zat, in m’n ketelpak, tussen het stof, de oude juten zakken ratten te tellen…..

oud klaaswaal jaap reedijk 8

 

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...