DE MEISJES VEERMAN

door | jul 14, 2015 | BLOG

Ik was 6. Mijn (bijna) buurmeisjes waren de zusjes Veerman. Leny, Marijke en Betsy. Ik vond het er altijd erg bijzonder daar in dat kleine huis aan de Molendijk in Klaaswaal.

Had het er best naar m’n zin met de sterke verhalen van broers Arie en Jaap Veerman. Het boerenspul achter ons stond op de nominatie om gesloopt te worden en plaats te maken voor een bungalow. Toen het huis en de schuur leeg stonden heb ik er vele uren doorgebracht. Het kelderraam bleek niet geheel afgesloten te zijn en via een haakje kwam ik in de kelder terecht. Dan was je zo in de rest van het huis. Ik weet nog dat ik er een wedstrijd van maakte om ratten te tellen. Vond het niks eng. M’n ouders waren me regelmatig kwijt. Nergens te vinden. Niet aan de overkant van de dijk waar ik veel voetbalde en ook niet in de tuinen achter ons. Ik zat, in m’n ketelpak, tussen het stof, de oude juten zakken ratten te tellen…..

oud klaaswaal jaap reedijk 8

 

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...

Nog wat tijd met Jan Rot

Nog wat tijd met Jan Rot

"Ik heb geen beste dag vandaag Jaap. Nul energie. De kop is goed, de wil is er maar de energie is er gewoon niet."  Ik ben op pad met Jan Rot. We gaan al heel veel jaren gelijk op maar vandaag zit ik er echt dicht boven op. Van het grote Carré, het broeierige Paradiso...

JANNEKE JAGER podiumdier

JANNEKE JAGER podiumdier

De gedrevenheid van de mensen waar ik mee werk is een van de eerste zaken die mij altijd opvallen. Ik hou van theatermakers die er helemaal voor gaan. Die hun idealen altijd in het hoofd mee dragen en er, op welke manier dan ook, wel komen. Ik zeg altijd "is het niet...