De laatste kans…….

door | jun 21, 2016 | BLOG

oude tonge kunst zonderhaven-4659-6

Woensdag 22 juni 12.00 – 17.00 uur is het de laatste kans om een stem uit te brengen voor een nieuw kunstwerk bij de haven in Oude Tonge.  Ik heb hier twee ontwerpen voor gemaakt. De inwoners van Goeree-Overflakkee kunnen stemmen op de ontwerpen die ingezonden zijn. In totaal hebben 6 kunstenaars van KunstPlus een ontwerp ingezonden. Ik heb gekozen voor oerdegelijke en onderhoudsvrije materialen. Roestvrijstaal, cortenstaal en hout. In mijn ontwerpen staan de “Kaaiwerkers” van Oude Tonge centraal. Hun werk op de Kaai, de strijd tegen het water en de vergankelijkheid van de haven komen terug in het beeld dat ondersteund wordt door tekst over het werk en het dorp. Deze tekst komt op het beeld. 

Ontwerp voor het kunstwerk bij de haven van Oude Tonge. © Jaap Reedijk

Ontwerp voor het kunstwerk bij de haven van Oude Tonge. © Jaap Reedijk

Woensdagavond  worden de 3 ontwerpen met de meeste stemmen bekend gemaakt en beslist een jury welk ontwerp er uitgevoerd gaat worden. In de galerie van Kunstplus , Dabbehof 42, Oude Tonge (naast de Bruna) kan er gestemd worden. Woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Dus….. Kom stemmen.

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...