DE HOMO VAN 19TOEN

door | feb 22, 2014 | BLOG, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

paul de leeuw foto jaap reedijk 4584-2

Ik heb de recente pers en scenefoto’s van Paul de Leeuw gemaakt. Een nieuwe theatertour “Ik ben rustig” trekt momenteel weer door het land en is weer een Paul de Leeuw zoals ik hem graag zie. Mooie voorstelling omgeven door een lekkere lucht van vers gebakken appeltaart……

Toen we na de voorstelling met een drankje en een enkele bitterbal even nakletsten kwamen we onvermijdelijk op één van de mooiste liedjes van de avond “De homo van 19Toen”.

pauldeleeuw_foto_jaapreedijk_i-gX8hkNc-X3

Tijdens een voorstelling mis ik altijd de helft als ik aan het werk ben. Vraag me nooit of het een mooie voorstelling was want ik heb maar de helft gezien. Bij Paul hebben we de scenefotografie over twee avonden verdeeld dus heb ik wel een goed beeld van de avond voor ogen. Zoals ik al zei, ik vind het een mooie voorstelling en een genot om te fotograferen.

“De homo van 19Toen” is een muzikaal hoogtepunt in de voorstelling. Maar wat nu het leuke is……

19Toen is de winkel van Trudy. Zoals insiders weten deel ik alles met Trudy. Nouja, bijna alles. Zo delen we ook hetzelfde pand want mijn galerie en atelier in Sommelsdijk lopen naadloos in elkaar over. Loop je de winkel door dan kom je ook in mijn atelier/galerie. Dat is mooi en werkt goed. Dat was dus enige hilariteit toen ik uitlegde hoe dit in elkaar stak. Maar ja…. hoe verkoop je dat zonder reclame te maken voor een winkel? Toen Paul deze week bij Pauw en Witteman aan tafel zat zong hij dit lied.

KIJK EN LUISTER HIER VOOR “DE HOMO VAN 19TOEN”

Zelden heb ik een lied op zo’n ongedwongen en directe manier gezongen zien worden. (tekst Jurrian van Dongen) Ga er maar eens voor zitten.

 

de_homo_van_19toen_foto_jaapreedijk

Gewoon aan tafel met de gasten zo’n mooi lied zingen. Terwijl de aftiteling al doorloopt het lied overstoorbaar tot in de puntjes toe volledig en mooi afgerond zingen. Ik vind het erg knap. Kijk HIER voor de hele uitzending.

Bij de aankondiging van het lied op internet staat keurig vermeld “de homo van Toen19” Ik vind dat wel humor. Toen ik uitlegde dat 19Toen vooral veel design en vintage in combinatie met mooie verlichting verkocht was de grootste “schrik” al weer gezakt en namen we er nog maar een lekkere bitterbal op.

Dus als je denkt waarom er 19 achter Toen staan bij Pauw en Witteman ….? Dat is om geen reclame te maken…… “met een knipoog”. Van mij mag het!

www.19Toen.nl

19Toen

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...

Nog wat tijd met Jan Rot

Nog wat tijd met Jan Rot

"Ik heb geen beste dag vandaag Jaap. Nul energie. De kop is goed, de wil is er maar de energie is er gewoon niet."  Ik ben op pad met Jan Rot. We gaan al heel veel jaren gelijk op maar vandaag zit ik er echt dicht boven op. Van het grote Carré, het broeierige Paradiso...

JANNEKE JAGER podiumdier

JANNEKE JAGER podiumdier

De gedrevenheid van de mensen waar ik mee werk is een van de eerste zaken die mij altijd opvallen. Ik hou van theatermakers die er helemaal voor gaan. Die hun idealen altijd in het hoofd mee dragen en er, op welke manier dan ook, wel komen. Ik zeg altijd "is het niet...