DE HOMO VAN 19TOEN

door | feb 22, 2014 | BLOG, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

paul de leeuw foto jaap reedijk 4584-2

Ik heb de recente pers en scenefoto’s van Paul de Leeuw gemaakt. Een nieuwe theatertour “Ik ben rustig” trekt momenteel weer door het land en is weer een Paul de Leeuw zoals ik hem graag zie. Mooie voorstelling omgeven door een lekkere lucht van vers gebakken appeltaart……

Toen we na de voorstelling met een drankje en een enkele bitterbal even nakletsten kwamen we onvermijdelijk op één van de mooiste liedjes van de avond “De homo van 19Toen”.

pauldeleeuw_foto_jaapreedijk_i-gX8hkNc-X3

Tijdens een voorstelling mis ik altijd de helft als ik aan het werk ben. Vraag me nooit of het een mooie voorstelling was want ik heb maar de helft gezien. Bij Paul hebben we de scenefotografie over twee avonden verdeeld dus heb ik wel een goed beeld van de avond voor ogen. Zoals ik al zei, ik vind het een mooie voorstelling en een genot om te fotograferen.

“De homo van 19Toen” is een muzikaal hoogtepunt in de voorstelling. Maar wat nu het leuke is……

19Toen is de winkel van Trudy. Zoals insiders weten deel ik alles met Trudy. Nouja, bijna alles. Zo delen we ook hetzelfde pand want mijn galerie en atelier in Sommelsdijk lopen naadloos in elkaar over. Loop je de winkel door dan kom je ook in mijn atelier/galerie. Dat is mooi en werkt goed. Dat was dus enige hilariteit toen ik uitlegde hoe dit in elkaar stak. Maar ja…. hoe verkoop je dat zonder reclame te maken voor een winkel? Toen Paul deze week bij Pauw en Witteman aan tafel zat zong hij dit lied.

KIJK EN LUISTER HIER VOOR “DE HOMO VAN 19TOEN”

Zelden heb ik een lied op zo’n ongedwongen en directe manier gezongen zien worden. (tekst Jurrian van Dongen) Ga er maar eens voor zitten.

 

de_homo_van_19toen_foto_jaapreedijk

Gewoon aan tafel met de gasten zo’n mooi lied zingen. Terwijl de aftiteling al doorloopt het lied overstoorbaar tot in de puntjes toe volledig en mooi afgerond zingen. Ik vind het erg knap. Kijk HIER voor de hele uitzending.

Bij de aankondiging van het lied op internet staat keurig vermeld “de homo van Toen19” Ik vind dat wel humor. Toen ik uitlegde dat 19Toen vooral veel design en vintage in combinatie met mooie verlichting verkocht was de grootste “schrik” al weer gezakt en namen we er nog maar een lekkere bitterbal op.

Dus als je denkt waarom er 19 achter Toen staan bij Pauw en Witteman ….? Dat is om geen reclame te maken…… “met een knipoog”. Van mij mag het!

www.19Toen.nl

19Toen

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...