DE DAG VAN RAMSES

door | aug 31, 2015 | BLOG, EXPOSITIE, nieuws, RAMSES, SCHILDERIJEN, TE KOOP

ramses_shaffy_schilderij_jaap_reedijk

Ramses Shaffy – Jaap Reedijk 100×120 cm mixed media op doek € 2.100,00 via de kunstuitleen € 21,00

Zaterdag begon een nieuwe expositie van mijn werk. Ik had vooraf al nauwkeurig gekeken welke schilderijen en foto’s er naar toe moesten. Een mooi bescheiden overzicht wilde ik er van maken met foto’s, schilderijen en objecten. Omdat theater en muziekfotografie toch wel de helft van mijn werk is wilde ik hier iets specifieks bij hebben. Ik koos voor een mooie foto van Maarten van Roozendaal en een serie schilderijen gebaseerd op het lied Roses in June van Wende Snijders. Maar Ramses moest er ook bij. Wekenlang werkte ik aan het grote schilderij van Shaffy en dit moest er zeker bij alleen lukte het niet. Ik had me er toch een beetje op verkeken. Dus moest alles afgerond worden op de vrijdagavond voor de expositie maar de agenda liet zien dat ik dan Wende Snijders en Sinfonietta zou fotograferen in Middelburg…….

Toen ik terug kwam uit Middelburg was de zaterdag ingegaan en het voelde eigenlijk nog best goed om nog even te werken. Het even liep wat uit maar het schilderij was klaar.

Zaterdagmorgen vroeg ging ik op pad met een nog wat “kleffe” Ramses en een vernisluchtje als fraaie omlijsting.

Ramses hing en ik verwonderde me erom dat ik de “drift” had om toch nog dit werk af te maken. Er stonden immers nog meer mooie werken klaar om geëxposeerd te worden. Daar zou ik veel minder werk aan gehad hebben om deze ‘expositiegereed’ te krijgen. Waarom dan perse deze nog tot diep in de nacht? Het was het laatste optreden van Ramses dat ik voor hem fotografeerde. Daarna heb ik hem nog wel gesproken maar geen echt optreden meer gefotografeerd. Ik dacht dat dit de reden was waarom ik dit doek toch wilde exposeren.

De expositie is op 29 augustus gestart. Groot aan de muur hangt  Ramses Shaffy (Geb. 29 augustus 1933)

Kijk HIER voor meer Ramses Shaffy en Jaap Reedijk

AFFICHE-2_HAVENHOOFD EXPOSITIE JAAP REEDIJK.

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...