DE DAG VAN RAMSES

door | aug 31, 2015 | BLOG, EXPOSITIE, nieuws, RAMSES, SCHILDERIJEN, TE KOOP

ramses_shaffy_schilderij_jaap_reedijk

Ramses Shaffy – Jaap Reedijk 100×120 cm mixed media op doek € 2.100,00 via de kunstuitleen € 21,00

Zaterdag begon een nieuwe expositie van mijn werk. Ik had vooraf al nauwkeurig gekeken welke schilderijen en foto’s er naar toe moesten. Een mooi bescheiden overzicht wilde ik er van maken met foto’s, schilderijen en objecten. Omdat theater en muziekfotografie toch wel de helft van mijn werk is wilde ik hier iets specifieks bij hebben. Ik koos voor een mooie foto van Maarten van Roozendaal en een serie schilderijen gebaseerd op het lied Roses in June van Wende Snijders. Maar Ramses moest er ook bij. Wekenlang werkte ik aan het grote schilderij van Shaffy en dit moest er zeker bij alleen lukte het niet. Ik had me er toch een beetje op verkeken. Dus moest alles afgerond worden op de vrijdagavond voor de expositie maar de agenda liet zien dat ik dan Wende Snijders en Sinfonietta zou fotograferen in Middelburg…….

Toen ik terug kwam uit Middelburg was de zaterdag ingegaan en het voelde eigenlijk nog best goed om nog even te werken. Het even liep wat uit maar het schilderij was klaar.

Zaterdagmorgen vroeg ging ik op pad met een nog wat “kleffe” Ramses en een vernisluchtje als fraaie omlijsting.

Ramses hing en ik verwonderde me erom dat ik de “drift” had om toch nog dit werk af te maken. Er stonden immers nog meer mooie werken klaar om geëxposeerd te worden. Daar zou ik veel minder werk aan gehad hebben om deze ‘expositiegereed’ te krijgen. Waarom dan perse deze nog tot diep in de nacht? Het was het laatste optreden van Ramses dat ik voor hem fotografeerde. Daarna heb ik hem nog wel gesproken maar geen echt optreden meer gefotografeerd. Ik dacht dat dit de reden was waarom ik dit doek toch wilde exposeren.

De expositie is op 29 augustus gestart. Groot aan de muur hangt  Ramses Shaffy (Geb. 29 augustus 1933)

Kijk HIER voor meer Ramses Shaffy en Jaap Reedijk

AFFICHE-2_HAVENHOOFD EXPOSITIE JAAP REEDIJK.

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

VERBORGEN KELDERS…

  Zo ontdek je nog eens wat in huis....Met wat kloppen ontdekten we dat er nog twee kelders onder de vloer zitten. Maar dit zijn twee kelders onder de mooie oude plavuizenvloer waar vroeger de slagerij van de familie Gazan was (die van dat mysterieuze briefje)....

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...

Nog wat tijd met Jan Rot

Nog wat tijd met Jan Rot

"Ik heb geen beste dag vandaag Jaap. Nul energie. De kop is goed, de wil is er maar de energie is er gewoon niet."  Ik ben op pad met Jan Rot. We gaan al heel veel jaren gelijk op maar vandaag zit ik er echt dicht boven op. Van het grote Carré, het broeierige Paradiso...