DE BLAUWE VERMEULEN

door | jul 15, 2014 | BLOG

De “Blauwe Vermeulen” noemde ik ‘m altijd. Dit schilderij is nog één van de laatste werken die ik maakte rond de hommageweken voor Bram Vermeulen in 2005. Alweer bijna 9 jaar geleden hing dit werk met meerdere grote panelen en doeken bij diverse exposities waar de teksten, de beelden en de muziek bij elkaar kwamen. Ik heb er met plezier aan gewerkt en naar gekeken.

Ook deze ging de deur uit…… De nieuwe eigenaar blij maar ik toch met enige gemengde gevoelens. Ik weet echter dat deze bij een enthousiaste muzikant komt te hangen die het werk van Bram koestert en mijn werk mooi vindt.

Je kunt tenslotte niet alles voor jezelf houden. Eigenlijk zou het er toe moeten leiden dat ik een nieuwe serie schilderijen ga maken rond de teksten van Bram.

Wie weet……. #verlanglijstje.

BRAM VERMEULEN 2 web jaapreedijk-X3

 

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...