THEATER BROCHURES EN ZAALDEUREN….

door | mei 21, 2016 | BLOG, Festival, evenement, concert, Fotografie, nieuws, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

Al vele jaren is mijn naam verbonden aan de theaterbrochures en de zaaldeuren van het Westlandtheater de Naald in Naaldwijk. Eerst was het alleen de foto’s die men gebruikte voor de cover van de brochure en de afbeelding op de zaaldeuren maar de laatste jaren heb ik het vertrouwen gekregen om elk jaar het gehele ontwerp te maken voor het nieuwe theaterseizoen.

Vorig jaar was het Eva Crutzen die de dieren en de brochure sierde.

Vorig jaar was het Eva Crutzen die groot op de deuren en de brochure kwam.

Zo’n ontwerp verloopt in fases. Eigenlijk is het net als het maken van een schilderij. Ik krijg een aantal namen door waarvan men weet dat ik mooie foto’s gemaakt heb in het theater en dan begint een zoektocht naar de beste foto’s. Nu moet ik zeggen dat men daar in Naaldwijk een aardige neus heeft voor kwaliteit want de gekozen foto’s bleken allemaal een goede uitgangspositie voor een groot ontwerp. Dan hebben we de foto en dan moet het gebeuren. Wekenlang schaven en knippen, plakken en kopiëren…. laag over laag totdat ik voorzichtig iets kan laten zien. Dan hebben ze intussen bij het theater al een beetje de kriebels want met een schuin oog kijken Nico en Kate naar de agenda en de deadline want er moet ook nog gedrukt worden.

westlandtheater_denaald_2016-2017_foto_jaap_reedijk-5584-X2

Ik kan je zeggen dat dit de meest spannende periode is. Van een deadline heb ik niet zoveel angst. Mijn hele foto en kunstleven draait om deadlines en hoe dunner het draadje hoe mooier de ontwerpen worden. Maar krijg dat een ander maar eens aan z’n verstand. Dit jaar was het extra spannend want ik had best veel toeters en bellen uit de kast gehaald om er een mooi geheel van te maken. Op het laatst krijgt het theater een nieuwe grote sponsor waarvan de naam groot op de deur moet. Koornneef, met dubbel n, heeft de grote zaal en de Rabo, met een o, heeft de kleine zaal. Letters hard of transparant? Een vlekje op de vloer in de foto? Past de kleur bij de wand? Wat een zenuwengedoe denk je. Het valt allemaal reuze mee.

westlandtheater_denaald_2016-2017_foto_jaap_reedijk-9738-2-X2

De deuren zijn geplakt, de brochures zijn gedrukt en uitgedeeld en iedereen is tevreden. Dit jaar sieren Speelman en Speelman de buitenzijde. Ik ben erg tevreden. Zowel op het plaatje, de muzikanten als op de samenwerking want met elkaar maak je zoiets. Dat mijn naam er dan aan verbonden is vind ik natuurlijk erg mooi maar iedereen schaaft een beetje mee totdat alles staat als een huis. Een trots theater met een trotse ontwerper die weer ziet dat er veel kan met zijn foto’s en de Speelmannen lieten het allemaal met een grote glimlach over zich heen komen.

westlandtheater_denaald_2016-2017_foto_jaap_reedijk-9954-X2

Het leuke is dan dat een ander theater me benadert voor nieuwe wanden en dan zegt “graag op dezelfde manier als in het Westland. Het is daar zo mooi geworden…..” Fijn dat er theaters zijn die nog steeds durven en voor kwaliteit gaan. Dank daarvoor.

westlandtheater_denaald_2016-2017_foto_jaap_reedijk-5595-2-X2

Sara Kroos bij haar zaaldeur

Sara Kroos bij haar zaaldeur

Louise Korthals in het Westlandtheater

Louise Korthals in het Westlandtheater

Beatrice v.d. Poel en Jaap Reedijk bij de grote zaal van De Naald

Beatrice v.d. Poel en Jaap Reedijk poseren voor de  grote zaal van De Naald met de foto van Beatrice v.d. Poel.

 

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...