Tijdens de verbouwing komen we van alles tegen waar we vraagtekens bij zetten. Waar komt dit vandaan en waarom zit dat daar? Eén van de raadsels waren de nummers die op de zolderbalken zaten.

Alles was keurig weg getimmerd achter hardboard dus we hadden dit ook nooit eerder gezien. Met het strippen van de panden kwamen ze tevoorschijn. 64, 65, 66 enz…. Overal zat een tiental centimeters tussen. Even een vraag hardop stellen levert meestal wel een antwoord uit een verre hoek.

Vroeger, begin jaren 60,  heeft de AGO kantoor en magazijn gehouden in ons pand.  De nummers boven op zolder aan de balken wijzen op de distributieriemen die daar hingen. Intussen zit de AGO al weer vele jaren op het industrieterrein in Sommelsdijk maar deze cijfers op de balken herinneren aan de begintijd van het bedrijf. Dus wat doe je dan als je een beetje cultuur historisch besef hebt….? Dan laat je de nummers zitten. Een klein gedeelte van de nummers heb ik dus afgeplakt toen ik aan het schilderen ging en deze cijfers sieren vandaag de dag nog de bovenverdieping.

Volgens mij zijn dit de enige herinneringen aan het bedrijf dat we hier nog in huis hebben. Wat zou het leuk zijn als er nog wat foto’s boven water komen van de AGO op de Westdijk. Van Jan Wagner ontvingen we nog een drietal foto’s van het kantoor waar nu onze huiskamer is.