ANDY TIELMAN OVERLEDEN

door | nov 11, 2011 | BLOG, THEATER&MUZIEK FOTOGRAFIE

Op 75-jarige leeftijd is AndyTielman gisteren overleden,de grondlegger van de indo-rock in Nederland. Eind jaren vijftig waren de Tielman Brothers een van de eerste bands die succes hadden met rock and roll-muziek.

Middelpunt van de groep was gitarist Andy Tielman,die een van de eerste gitaarhelden werd. De band trad behalve in Nederland ook veel in Duitsland op.

In de jaren tachtig kwam er hernieuwde belangstelling voor Andy Tielman,die als artiest in de vergetelheid geraakt was. In 2005 werd Andy Tielman ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tielman had een tournee al afgelast vanwege ziekte. De artiest heeft kanker en zou daar op 11 november aan geopereerd worden. ”De komende maanden moet ik alle tijd vrijmaken voor mijn herstel”, vertelde Tielman onlangs.

De ziekte openbaarde zich tijdens een controle in het ziekenhuis naar aanleiding van klachten over problemen met zijn maag. ”Op de scan bleek het kanker te zijn.

httpv://youtu.be/MvBaf0dLoNQ

httpv://youtu.be/ATo8qV4Cgaw

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...