ALS JE OVERMORGEN OUD BENT…..

door | feb 17, 2015 | BLOG, nieuws

Ik denk even terug aan het weekend. Dan blijft er een lied hangen. “Als je overmorgen oud bent”……..

In één van de laatste gesprekken met Maarten van Roozendaal spraken we over dit lied. We vonden beiden dit lied zo mooi en zagen Jules de Corte als een ondergewaardeerd tekstschrijver. Maarten zong dit lied van Jules de Corte tijdens de voorstelling “Heimwee naar de hemel” welke hij samen met Paul de Munnik in uitverkochte zalen bracht. maarten_van_roozendaal_paul_de_munnik_foto_jaap_reedijk

Een eerbetoon aan de dode zangers. Maarten is 51 jaar geworden.

Vrijdagavond fotografeerde ik het programma van Ernst de Corte, zoon van Jules, en Guus Westdorp. Zij traden op in Het Diekhuus in Middelharnis. Ik mocht weer op de fiets naar deze voorstelling in mijn woonplaats. Het lied “Als je overmorgen oud bent” kwam deze avond ook voorbij. Gelukkig maar. Ik deed even mijn ogen dicht en hoorde Jules de Corte terwijl ik wist dat zijn zoon Ernst het op dat moment zong.

ernst_de_corte_foto_jaap_reedijk-7048-X3

Het lied schuurde meer dan ooit tevoren. Het had een rauw randje gekregen. Hoe moet je naar zo’n lied luisteren als je weet dat Maarten dit zong en korte tijd later later op 51 jarige leeftijd overleed.

“Als je overmorgen oud bent”……

Zaterdagmiddag hebben we Arjo Verspuij begraven.  52 jaar.

Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat ik de panden, waar nu de winkel, het atelier en  de galerie in zitten, kocht van Arjo. De muziekwinkel van Verspuij werd galerie en atelier.

Ik herinner me nog dat ik een keer voor een muziekavond in Sommelsdijk op zoek was naar de muziek van Jules de Corte.  Bij Arjo in de winkel heb ik de muziek en tekst van Jules de Corte gezocht en ben uiteindelijk naar huis gegaan met “Als je overmorgen oud bent”. Het lied was bedoeld voor een mooie muziekavond in het verpleeghuis in Sommelsdijk. Een lied voor de bewoners die allemaal op leeftijd waren. “Als je overmorgen oud bent”

arjo verspuij-zw

Zaterdagmiddag, op de begraafplaats tussen honderden anderen, zat dit lied nog steeds in mijn hoofd.

Als je overmorgen oud mag worden…….. Het zijn van die momenten dat ik weer even herinnerd wordt aan het geluk dat ik zelf had. Ik ben er nog.

Maar 51 en 52 jaar zijn geen leeftijden om te overlijden. Dan mag je het voor me zingen of de bladmuziek voor me zoeken en mag ik hopen dat ik het lied nog lang mag meedragen.

“Als je overmorgen oud bent”.

 

 

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...