MOOIE LINE-UP van RIGTER ! LIVE 2011 op 14 november

door | sep 28, 2011 | BLOG

Op maandag 14 november 2011 wordt in de Haarlemse Philharmonie voor de 7e keer rigter! live gehouden. De opbrengst van rigter! live zal ook dit jaar weer volledig ten goede komen aan KiKa (Kinderen Kankervrij).
De line-up is een mix van vertrouwde artiesten en artiesten die voor het eerst op het podium staan van het festival. Alle artiesten treden belangeloos op en het hele festival wordt georganiseerd door vrijwilligers. Programmeur Daan van Rijsbergen heeft klinkende namen kunnen verzamelen: Racoon, De Staat, Giovanca, Acda & De Munnik, Chef’ Special, Van Dik Hout, A Silent Express en Erik Mesie/Toontje Lager.
Monique Rietveldt: “Het is hartverwarmend hoe iedereen zich weer belangeloos inzet. Er staan artiesten op het podium die Wim alleen maar kennen van naam. Toch zien zij af van hun gage om het goede doel te steunen.
Ik hoop, en verwacht het eerlijk gezegd ook, dat we het bedrag van vorig jaar minimaal gaan halen.” Vorig kwam de cheque uit op € 47.500.
Rigter! live wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan de in 2004 overleden presentator Wim Rigter. Wim was bekend als presentator van radioprogramma’s zoals De Arbeidsvitaminen en Nachtdienst en was verslaggever op Radio 1.
Na een hersentumor overleefd te hebben overleed Wim op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van een slokdarmkanker. Vrienden en familie hebben, samen met zijn vrouw Monique, de aanzet gegeven tot rigter! live om fondsen te werven voor de kankerbestrijding en onderzoek.
Doordat de productiekosten door sponsors worden gedragen, artiesten zonder gage optreden en de organisatie volledig draait op vrijwilligers kan de opbrengst van kaartverkoop en catering nagenoeg volledig worden doorgeschoven naar Kika.
Vorig jaar was de opbrengst € 47.500.
De formule van de avond blijft ongewijzigd: iedereen speelt twee eigen nummer plus een klassieker uit de ‘Arbeidsvitaminencollectie’.
Rigter! live 2011 vindt plaats op maandag 14 november om 20.30 uur, zaal is open vanaf 19.00 uur.
Kaarten kosten € 47,50 inclusief servicekosten en zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Philharmonie, Rabo Start in de Grote Houtstraat en via www.theater-haarlem.nl, 023-512 12 12.
Jaap fotografeert elk jaar Rigter! live. De foto’s van voorgaande jaren staan HIER

 

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...

De laatste tv

De laatste tv

  "Je wordt gedragen door 15.000 mensen" sprak Matthijs van Nieuwkerk toen hij Jan Rot aankondigde. En het was zo. Het feit dat zoveel mensen zwaaiden, klapten, floten en vooral zoveel energie gaven zorgden voor een memorabel afscheidslied van Jan.Er is zo'n...

Het laatste optreden van Jan Rot

Het laatste optreden van Jan Rot

Het zal toch niet waar zijn.....We zeiden vooraf nog tegen elkaar. "Niet te hopen dat dit het laatste optreden is." Het afscheidsconcert in het Nieuwe Luxor stond immers nog gepland. En toch..... De berichten die Jan van zijn arts kreeg waren zo verontrustend dat alle...