Gerard van Maasakkers en Egbert Deerix

Op 16 april 2012 werd de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het jaar 2011 voor het lied ‘Zomaar onverwacht’ uitgereikt aan Gerard van Maasakkers (tekstschrijver, uitvoerend artiest), Egbert Derix (componist).

Het bekroonde lied is afkomstig uit het theaterprogramma Lijflied dat Van Maasakkers de rest van het seizoen nog in het theater speelt.
www.gerardvanmaasakkers.com

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt in samenwerking met de Vereniging Buma georganiseerd en sinds 1992 jaarlijks uitgereikt aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend kunstenaar (in die volgorde) van het mooiste theaterlied van het voorafgaande theaterseizoen.

“Zomaar onverwacht” (tekst: Gerard van Maasakkers)

httpv://youtu.be/dPeUlGw6dBMzomaar onverwacht

ik ben er amper op bedacht
krimpt m’n hart ineen
als ik denk hoe wij hier samen
samen, niks aparts
op ‘nen doordeweeksen dag
zomaar zonder erg
gewoon hier samen waren

‘t was nie eens mooi weer
‘t was nie eens zozeer
da we passioneel verliefd
of heftig in de bonen waren
zomaar ‘n moment
wa ik nou pas herken
waor ik nooit aan wennen zal;
‘t licht da in jouw ogen valt en

zomaar onverwacht
ik ben er amper op bedacht
krimpt m’n hart ineen
als ik denk hoe wij hier samen
samen, niks aparts
op ‘nen doordeweeksen dag
zomaar zonder erg
gewoon hier samen waren

morgen komde gij
praten over jou en mij
‘k denk da we allebei wel weten
da de wegen zich gaon scheiden
ik ben nie kwaad geweest
verbaasd, nog wel ‘t meest
ik dacht da wij ‘n leven lang
bij mekaar zou’n willen blijven

samen naar Samos, of samen alleen
weg op de motor, of nergens heen
ik in de stoel en gij op de bank
of in de Jordaan bij De Prins aan d’n drank
ik kan goed alleen zijn maar nie te lang…

zomaar onverwacht
ik ben er amper op bedacht
krimpt m’n hart ineen
als ik denk hoe wij hier samen

zomaar ‘n moment
wa ik nou pas herken
waor ik nooit aan wennen zal;
da gij er nie meer bij zult zijn…

BOEK EN CD

Ter gelegenheid van de 20e uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs heeft kleinkunstkenner Daan Bartels met nagenoeg alle prijswinnaars gesproken over hun bekroonde werk. Deze zijn vastgelegd in een prachtig boek met dubbel CD, met een voorwoord van Jacques Klöters. Tijdens het Amsterdams Kleinkunst Gala is het boek gepresenteerd en is vanaf nu te bestellen via www.challengerecords.com en verkrijgbaar in de betere platenzaken en boekhandels.

ALLE FOTO’S VAN DIT FEEST

httpv://nos.nl/video/363077-annie-mg-schmidtprijs-voor-zomaar-onverwacht.html

httpv://at5.nl/s/kHt

httpv://youtu.be/_KGTt_5mgR8

http://humortv.vara.nl/p.344993.humortv-reports-annie-m-g-schmidt-prijs.html