ANTONIE KAMERLING & ISA HOES

door | jan 7, 2014 | BLOG, PUBLICATIES

antonie kamerling isa hoes toen ik je zag jaap reedijk

Ik ben maar eerlijk… Toen ik hoorde over de plannen van Isa dacht ik “moet dat nou?”
Toen ik gevraagd werd naar mijn foto’s had ik ook nog best vraagtekens maar het eerlijke verhaal van Isa trok me over de streep.
Nu we een aantal weken verder zijn en het boek alle verwachtingen en verkoopcijfers overtreft ben ik blij dat ik een bescheiden bijdrage heb kunnen leveren. Niet om die cijfers maar om de vele reacties die het boek losmaakt.
Emoties worden besproken, ervaringen worden gedeeld en herinneringen worden hedendaags.
Ook de herinnering aan Antonie en de ontmoetingen, gesprekken en de muziek zijn bij mij weer dichterbij dan ooit.
Dan is het mooi dat Isa dit zo beschreven heeft.
Dan is het goed dat er anderen mee geholpen worden.
Het ongrijpbare blijft maar wordt wel begrijpelijk.
En nu…… moet ik het nog gaan lezen…….

WAT MIJN MAN NIET WEET

WAT MIJN MAN NIET WEET

En dan werk je ook gewoon voor Victoria, Birgit en Puck Pomelien....... Heerlijk werk. Met 'Wat mijn man niet weet' spelen ze nog t/m 9 februari in de theaters met hun knotsgekke vriendinnencomedy. Een zaal vol joelende en gierende vrouwen en daartussen een enkele...

OP MAARTEN…

OP MAARTEN…

Eva vraagt of ik een foto heb van Maarten die 'anders is dan anders'. Geen foto van een optreden of geposeerde maar eentje tussen de mensen. Zo'n 'snapshot'..... Nou, die zijn er wel. Foto's die nooit gepubliceerd zijn maar die Maarten wel typeren. Ik weet direct in...

DE REEDIJKEN

DE REEDIJKEN

Kijk, dit is een bijzonder schilderij. 'Reedijken bij elkaar'. Ik zit hier met mijn kleinzoon Deen bij het schilderij dat ik maakte over mijn grootvader Jacob Reedijk. Ik ben naar hem vernoemd en Deen draagt ook Jacob in zijn doopnamen. Op dit schilderij liet ik ook...

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Rosita Steenbeek in Klaaswaal

Zaterdag luisterde ik naar de schrijfster Rosita Steenbeek. Zij schreef het boek 'ROSE' over haar oma Rose. Voor en tijdens de oorlogsjaren woonde het gezin in Klaaswaal waar grootvader Gerhard predikant was. Muziekvereniging N.L.S. uit Klaaswaal en fanfare orkest...

john leddy

john leddy

John Leddy is overleden op 25 december. John is bij velen bekend uit de tvserie 'Zeg eens A" maar mijn herinneringen gaan vooral naar de tijd dat ik alles fotografeerde voor het Koningstheater en de opleiding in Den Bosch. De jaarlijkse kerstproducties trokken zalen...

NOSTALGIE ALS RODE DRAADHet is niet zo dat ik altijd in het verleden blijf hangen maar het speelt wel een grote rol in mijn werk”. Beeldend kunstenaar / fotograaf Jaap Reedijk is bij de meesten bekend van zijn schilderijen, grote monumentale objecten en de...